Реклама / Ads
11| 3124 |05.05.2021 НОВИНИ

Крум Зарков: Изкуственото пришиване на БСП към партиите от статуквото направи формирането на правителство невъзможно

.
”БСП е партия на протеста не по-малко от другите, които го казват. Ние бяхме на протестите от самото начало. Изкуственото пришиване на БСП към партиите от статуквото направи формирането на правителство невъзможно. Това пришиване не взема предвид последните 4 години, в които БСП беше ярка опозиция на това управление и не взема предвид усилията, които положихме. Това доведе до невъзможност за създаване на широка коалиция без ГЕРБ и ДПС, която да започне промяната, за която хората се произнесоха на предходните избори и която, надявам се, ще затвърдят на тези.”
 

Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Крум Зарков по Нова телевизия.

 

Той обясни, че от левицата са се обърнали към "новите партии" добронамерено, без да претендират за постове, поставяйки ясни и приемливи условия за подкрепа. По думите му, обаче,  това е било отхвърлено и въпросните партии са започнали да търсят в едно или друго гласуване пришиването на БСП към други политически сили.

 

"БСП е най-трайният политически субект в нашата история и има бъдеще пред себе си. Тя има плюсове и минуси. Въпросът е какво можехме да направим сега. Другите партии имаха нужда от нас и ние бяхме готови да помогнем. Не се получи - не е драматично. Отиваме на нови избори. Колкото по-голям резултат постигне БСП, толкова по-голям шанс има да излезем от цикъла на политическата криза", коментира още социалистът. Зарков смята, че при всички случаи ще има нова ситуация след предстоящите изборите. По думите му БСП ще повиши резултата си.

 

"Надявам се всеки един, който участва в последните бурни седмици, да си е изтеглил уроците какво се случи в предизборната кампания и след нея. Не трябва да влизаме в капана, в който ни вкарват ГЕРБ от години насам, всеки да плюе другия и хората да останат с впечатлението, че "всички са маскари". Не трябва за няколко точки в предизборната кампания да изгориш всички мостове. Не е нужно и да плеснем с ръце, да правим сложни коалиции. Необходимо е всяка партия да припознае легитимния интерес на избирателите на другата партия. И това да бъде ясно обяснено на хората", подчерта народният представител от левицата.

 

По повод машинното гласуване, Зарков коментира: "Ние проведохме цялостна кампания "за" машинното гласуване. БСП не може да загуби от по-честен вот, а машините осигуряват по-честен вот. Възрастните хора не бива да бъдат подценявани - те нямат проблем да използват машините. Машините са изключително лесно за използване".

 

"Нужен е  проект за бъдещето на България", заключи Зарков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5612 |08.02.2021 Крум Зарков: Не могат да му простят на Радев, че назова мафията . 8| 4080 |03.02.2021 Крум Зарков: Хората ще решат дали искат Румен Радев или Спас Гърневски . 7| 3581 |29.01.2021 Крум Зарков: Няма нужда от екзотични идеи като тази за разследващия поркурор . 4| 3440 |23.01.2021 Крум Зарков: Пандемията осветли по брутален начин липсата на реформи и пропуснатото време от това управление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads