Реклама / Ads
16| 3458 |30.11.2021 НОВИНИ

Крум Зарков: Колкото съм джендър, толкова съм и на Радев кандидат за лидер на БСП

.
Крум Зарков
БСП може много повече. Можем да дадем ново лице и нова атмосфера. Нашите симпатизанти го заслужават. Най-лявата партия може да спаси държавата от тук напред. Аз участвам на пряк избор за председател. Това каза социалистът Крум Зарков по БТВ.
 

Тази реформа, която бе въведена, за мен е правилната. Аз ще участвам по процедура в пряк избор. Кой казва, че съм привърженик на Истанбулската конвенция? Първо - това не е вярно. Вярно е, че съм настоявал, след като тази тема бе решена отдавна, да не бъде тя знамето на нашата партия. Автентична лява партия има далеч по-важни проблеми в една страна, раздирана от бедност. 


Друго нещо е, че съм настоявал ние да не се крием зад измислени теми, когато трябва да говорим за проблемите на хората. Джендърманията играе роля на димка. 


Бях участник само в една от преговорните глави. Формулата на кабинета не зная дали е договорена. НС на БСП на подпис определи преговорен екип и той вероятно споделя различни информации, а аз нямам такава. това не е първата, нито последна коалиции. Едно споразумение, сега в деликатната част на разговора, не бива да се подхожда по начин, по който всяко министерство ще стане феодално владение на една от партиите.  Трябва по-качествен подход - да се запази облика на партиите, но не разпарчетоствайки властта. 

 

Не е само хора-един да е тук, а друг - там. Трябва да има разбиране, че тръгваме да готвим общи цели. Обратният подход, който разделя министерства, ще породи конфликти в самата конструкция, а след това и скандали навън. Не бива това да се повтаря. 


В  България витае темата за задкулисието. Посветил съм се на това да изпълняват своята парламентарна дейност. Но ще работя за това БСП да се утвърди като автентична лява партия. Колкото съм джендър, толкова съм и на Румен Радев кандидат за лидер на БСП. Че ще има хейт, не ме учудва. Дълго време съм в политиката, за да не съм наивен. Но това не вреди на мен, а на общата атмосфера за избора. Трябва да покажем, че БСП не е това, което хората виждат - скандали между водещите лица. Аз съм отборен играч. Последните два парламента показаха, колко са крехки преговорите. Това правителство трябва да се случи. 


Извън хората, които познавате, в БСП има цяло поколение реализирани хора, които са готови също да кажат своите думи, а не да замерят другаря.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5614 |29.11.2021 Зарков: Ръководството на БСП допусна много грешки. Социалистите ще решат дали аз ще съм новият лидер . 31| 13687 |28.11.2021 Крум Зарков: Очаквах реакция, Нинова се опитва да ме обиди с “джендър” . 17| 3141 |24.11.2021 Крум Зарков: Готов съм за лидер на БСП . 2| 3864 |24.11.2021 Другата страна на монетата: Животът в Мадагаскар не е толкова лъскав, колкото в „туристическите оферти“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads