Реклама / Ads
1| 4492 |06.11.2017 НОВИНИ

Кулезич за смесването на лъжи и полуистини

.
Понеделник бил ден, в който се чувстваме раздразнени и нервни. Разбираемо е. Но смятам да ви оправя настроението с една публикация на Христо Комарницки от днес. Записки от „Българското Алцхаймер общество“ са доказателство, че той си е автентичен и непоправим сатирик – и с четка, и с перо.
 

И така: – Абе, наборе, к’во стана с Царските конюшни ? – Май ги замениха за реакторите на Дипломатическия клуб. – Глупости говорите! Конюшните ги запали един клошар в деня, в който осъдиха Христо Бисеров на 25 години затвор. – Това беше преди Янето да свали Борисов от власт, нали? – Не Янето, а абсолютният престъпник Масларова, дето после влезе в Сливенския затвор доживот. – Абсолютният престъпник не беше ли Октопода Алексей Петров, който измами по телефона тъщата на Цв. Цветанов да му прехвърли 6 апартамента от балкона? – Той още ли е в пандиза? – Че къде да е? Там е, в една килия с оня , кажи го де, Иван Искров ли беше? – Не е Искров, а Цветан Василев, шефа на ЕнДеКа-то. – Тоя не избяга ли на Бермудите с приятеля си Цацаров, бе? …….. – Той бате Бойко ще ги опрай сичките!“

 

Ето тази каша от политически новини и правосъдни копнежи бълбука в главата на колективната българска глава, наречена „общество“. Алцхаймерът очевидно е за оправдание. Но без него пък положението е още по-страшно. И тъкмо на това се крепи единствената надежда, че Бойко ще ги /ни/ оправи всичките. Не е хубаво да злословим по адрес на мат`ряла. Щото и той душа носи, а и състоянието му е тест за това какви ги вършат въртеливите медии с въртеливите си движения. На луд го правят от желание да го шашнат и да го същисат, та да не знай вече на кой свят живее. Впрочем, ако се замислите Записките на българското Алцхаймер общество се захранват всекидневно с най-нови порции медийни безумия. Наричат ги фалшиви новини, но въздействието им е като на хапчета, които предизвикват тревожност и параноя. Най-големия хит от неделя е, че Турция не желае да си прибере 82 танка „Алтай“ и най-малкото 800 войници и офицери от тяхната армия. Това станало след съвместни учения на НАТО край Тополовград.

 

Това е ни повече ни по-малко начало на Турска инвазия според сайта пръв пуснал измамата в мрежата. Наложи се на престижни сайтове и медии да търсят достоверна информация от Министерство на отбраната и от министъра Каракачанов. Но все пак, както се казва в онзи прословут еврейски виц за разликата между „гей“ и „педераст“ – съмненията остават. Така записките на Българското Алцхаймер общество само за два дни набъбнаха с измамата, че Лютви Местан е претърпял тежка катастрофа на магистрала „Хемус“ и е в кома с опасност за живота. Този фейк идва само дни, след като лидерът на ДОСТ поиска да се признае турско малцинство в България. Човек и да е добре с мозъка, ще се обърка кое от двете съобщения е лъжа и кое не, а бъркотията в черепната му кутия ще се сгъсти.

 

Същият ефект целят посланията пак от тези дни, че Доган е болен от рак и същеврменно се кани да се връща в политиката, ако в страната се появят признаци на диктатура? Само дето, заради Доган и от името на Доган говорят други. Трети пък си пълнят гушите пак с неговото име на уста. А Доган мълчи – както казваше Мая Новоселска в улицата: „Мълчи кат пукал“. Ефектът от истеричното смесване на лъжи и полуистини в публичността е пагубен. Приказката „Лъжливото овчарче“ ще вземе да се сбъдне. Знаете всички кой е потърпевшият.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6023 |03.11.2017 Люба Кулезич: Не чувам извинения за прибързаното очерняне на проф. д-р Николай Петров . 3| 5510 |02.11.2017 Кулезич: Бойко, уволни си пиарите. Крайно време е! . 6| 13183 |01.11.2017 Люба Кулезич: Страна, в която Прасето е символ на успех, няма нужда от будители . 3| 5768 |31.10.2017 Кулезич за журналистиката като наказателна акция и медийния линч към проф. Петров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads