Реклама / Ads
3| 2571 |14.07.2023 НОВИНИ

Културният министър за скандалите в Народния театър: Болно ми е от създадената ситуация

.
Източник: Министерство на културата на Република България
Министър Кръстю Кръстев покани на среща и разговаря днес в Министерството на културата с вносителите на писма, свързани с работата на Народен театър „Иван Вазов“. На срещата присъстваше и ресорният зам.-министър Виктор Стоянов, съобщиха от ведомството.

След като писмата бяха официално заведени в деловодството на културното ведомство, министър Кръстев изслуша техните автори. Те го запознаха по-подробно с възникналата от тяхна гледна точка ситуация в културната институция. Зам.-министър Стоянов помоли, ако има неописани до момента сигнали, те да бъдат подадени допълнително, за да могат да бъдат своевременно разгледани.

 

Кръстев изслуша внимателно всички участници в разговора и сподели, че му е изключително болно от създадената ситуация. Той подчерта, че знакова национална културна институция, каквато е Народен театър „Иван Вазов“, трябва да бъде пример за обединение, за да може да води останалите културни институти, да фокусира творческата енергия.

 

„В демократичното общество, в което живеем, всеки артист търси свобода в изявата си пред света, но тази свобода идва и с отговорността към правото на другия“, отбеляза културният министър и изрази мнение, че демокрацията се крепи на закони, създадени от хората в обществото. Но също така посочи, че основа на демокрацията са нравствеността и моралът.

 

Той увери вносителите на писмата, че има намерение да разговаря с всички заинтересовани страни, както и че ще извърши детайлна проверка и анализ на подадените сигнали.

 

"Иска ми се след толкова години работа, да търсим причини не да се разделяме, а да се обединяваме около важните за всички ни в културата теми", каза още Кръстев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2378 |14.07.2023 Министър Стойчева: Не трябва да бъдем брандирани като дестинация, която осигурява по-евтина работна ръка . 0| 3124 |14.07.2023 Министър-председателят акад. Денков ще се срещне с румънския си колега Марчел Чолаку . 1| 2556 |13.07.2023 Министър Хинков: Детската болница ще бъде построена в Горна Баня . 5| 2601 |13.07.2023 Министър Цеков: С кухо дружество, а не с обществени поръчки са подписвани договори за АМ "Хемус"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads