Реклама / Ads
2| 5949 |02.07.2020 НОВИНИ

Кумът Каракачанов не знаел, защо Бобоков е разочарован от него

.
Красимир Каракачанов Източник: БГНЕС
Ако някой си мисли, че аз имам власт върху прокуратурата и, че ще си позволя да влияя на прокуратурата може да се разочарова. Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира думите на обвиняемия по аферата „Боклукгейт“ бизнесмен Пламен Бобоков, че е разочарован от него.
 

Каракачанов по-рано обясни, че е бил кум на сватбата на Пламен Бобоков и кръстник на трите му деца, но не е имал „нерегламентирани връзки“.


„Нито имам властта, нито съм си позволявал върху съд, прокуратура, включително и върху полиция, като вицепремиер, отговарящ за полицията и за част от службите, да им оказвам каквото и да било влияние“, каза Каракачанов.


Той отбеляза, че подкрепа в това отношение не е била търсена от него и уточни, че се е чувал с Бобоков няколко пъти след като бизнесмена е бил освободен.

 

Той коментира още, че чуждестранните посланици у нас, лобират съвсем ясно и директно за интересите на своите фирми. Като пример той посочи, че в конкурсите за модернизация участват по няколко чужди фирми от страни-членки на НАТО и ЕС.


„Ако става въпрос за това, аз не го намирам за престъпление“, каза Каракачанов.


Миналата седмица прокуратурата обяви съмненията си, че Бобоков се е опитвал да влияе върху назначенията на посланици.


По думите на Каракачанов, ако някой български бизнесмен иска съдействие от българските държавни институции, за да може да се подпомогне икономическото му навлизане в чужбина, това е работа на министерствата на външните работи и на икономиката, затова има търговски представители и дипломатически персонал, те трябва да се интересуват какво прави българския бизнес в чужбина, защото той плаща данъците си в България.


Каракачанов каза, че използването на записи, които се пускат в публичното пространство, е част от негативната политическа практика в целия свят, затова и нейните проявления в България не са изненадващи, но не са нормални и морални.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4441 |02.07.2020 Каракачанов внася Закон за доброволната военна служба . 3| 4923 |12.06.2020 Каракачанов: Въпреки Covid-19 парите за армията няма да се пипат . 21| 5823 |10.06.2020 Каракачанов: Защо ГЕРБ и МВР се страхуват от доброволните отряди? . 7| 4413 |05.06.2020 Каракачанов за коалицията: Скърцане има, но нещата са учудващо стабилни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads