Реклама / Ads
0| 4548 |31.08.2016 НОВИНИ

Кунева доволна от решението на Борисов за председателството

.
Меглена Кунева
По начало, когато става въпрос за националните председателства фигурата на министър-председателя навсякъде е централна и много важна. Това каза вицепремиерът и министърът на образованието и науката Меглена Кунева, коментирайки одобрения доклад на премиера Бойко Борисов, с който се предлагат промени в Националния механизъм за координация на подготовката и провеждането на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 година.
 

„На практика това е фигурата, около която се състоят най-важните събития. Това са така наречените съвети на върха, които взимат решения с много тежки и много важни последици”, допълни тя в интервю пред радио Фокус. „Имаме много силен координационен механизъм вътре в самия Министерски съвет и винаги съм държала много близко министър-председателя въвлечен във всяка една крачка по подготовката на председателството”, казва Меглена Кунева.

 

„С това вдигане на нивото на координация се надявам нещата да тръгнат по-бързо в няколко сфери. Според предложението на министър-председателя, продължавам да се занимавам с екипа на председателството, което наистина е съществена и важна работа, и с логистиката”, обясни тя. „Това означава приоритетите на председателството. Специално е отбелязано, че като зам.-министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси се занимавам с приоритетите и с програмата на председателството”, поясни министърът на образованието и науката.

 

„Много е важно министър-председателя да се ангажира с провеждането на обществените поръчки, защото това е доста тежка работа. Той ще бъде подпомаган от министъра на финансите, който има своята тежест и задължения там”, подчерта Меглена Кунева. „Вече всички ще отговаряме директно и лично пред министър-председателя, което според мен ще се отрази много положително на дисциплината”, коментира тя.

 

Във връзка с представения от нея доклад за хода на напредъка на председателството Меглена Кунева обясни, че акцент в него е подготовката на администрацията. „Имам амбицията нашето председателство да бъде политическо председателство, с адресиране на най-сериозните политически теми, които стоят пред нас. Не можем да не даваме отговори на съвсем конкретни въпроси, свързани с миграцията и с това може ли, колко и как да поема тази световна тежест, която се стоварва на плещите на Европа”, каза още тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4484 |31.08.2016 Борисов поема председателството на ЕС вместо Кунева . 0| 4206 |31.08.2016 Кунева разхвали министрите, Р. Кънев бил блудният син . 1| 7479 |23.08.2016 Русия изригна заради параолимпийците, решението било цинично и нечовешко . 0| 5495 |23.08.2016 Кунева брани чиновниците за скандала с 2 млн за сувенири

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads