Реклама / Ads
39| 5366 |29.09.2012 НОВИНИ

Кунева: ГЕРБ само се хвали, че се строяло като по тоталитарно време

.
“В някои страни се управлява в рамките на закона, а в България – в рамките на шегата. Има ли “зелена светлина” от държавата да се търси частен инвеститор за „Белене“ и кога е станало това? Кога държавата реши, че искаме 100 % частен инвеститор? Прекратен ли е договорът за Белене – ако да - кога, ако не – защо.”
 

Така председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева коментира последното развитие на дебата за АЕЦ “Белене”, съобщават от пресофиса на "България на гражданите".

На пресконференция в Силистра, Кунева остро разкритикува премиера Борисов и за преговорите по газопровода “Южен поток”, при който липсват публични данни. “Пакетно преговаряха по “Южен Поток” и АЕЦ “Белене”. Докъде се стигна?”, попита Кунева и постави следните въпроси за изграждането на газопровода, чиито отговори са важни за българското общество: Какво се обеща и за сметка на какво? Чии са тръбите и колко газ минава по тях? На кого се плащат таксите и колко години България няма да получава приходи? Меглена Кунева коментира, че вместо, премиерът да я пита през медиите за делото САПАРД, да си припомни, че по времето на осъществяването на аферата той е бил главен секретар на МВР.

“Там трябва да се разследва”, каза още Кунева и допълни, че “не приема подобно страхливо поведението на премиера”. “Ще предложим на премиера да му правим справките, за да не говори глупости”, отбеляза Кунева, като го призова: “Вместо да обяснява на хората, че са хванали хиляди тонове кокаин, да покани журналисти, когато тези т.нар. “тонове наркотици” се изгарят, каквато е практиката в цял свят”. “Имаме един много богат човек на върха на държавата. Не, никой вече не вярва на историите с филиите от детството му. Подценява се интелигентността на българина. Това е причината премиерът винаги да се появява сърдит на публични срещи и пред журналисти – така прикрива, че е лековат като аргументи. Ако не можеш да предложиш на хората смислен разговор, то не можеш да им предложиш и смислено управление. Те са просто непрофесионалисти”.

С тези думи Кунева оцени управлението на ГЕРБ. “Движение България на гражданите” е заплаха и за ГЕРБ, и за БСП, както и за други партии, но категорично няма да се правят никакви съюзи. Нито с БСП, което е невъзможно по идеологически причини, нито с ГЕРБ, които страдат от носталгия по миналото на Тодор Живков, а премиерът се хвали, че днес се строяло като по тоталитарно време”, подчерта още председателят на партията.

“И след като опитаха да ме спрат как ли не, включително с регистрацията ни, чрез закон „Анти-Кунева“, с финансиране на кампании срещу мен в подземни сайтове и медии, нека да му е ясно - няма да правя коалиции, защото му нямам доверие”, изтъкна Кунева като поясни, че за “Движение България на гражданите” целта е спечелването на изборите само и единствено по правилата. Кунева попита, защо ГЕРБ не искат да намалят партийната си субсидия, която е в размер на 20 милиона лева годишно и подчерта, че “срещу милионите на Борисов ще се боря чрез срещи с хората, дори в най-малките населени места в страната”. Меглена Кунева беше категорична, че заплахите срещу представители на Движението няма да попречат на хората да изразят политическата си воля, което ще стане видно на самите избори.

“Ситуацията в страната прилича на разтурен цирк. На хората се обяснява, че инфлацията е нулева, но виждат реалността в хладилника си”, коментира и Калин Томов, секретар на “Движение България на гражданите”.

“Вижда се вече краят на този режим. Премиерът ще прибегне до фалшификация, за да спечели състезанието, но дори и Кадафи падна от власт, защото само с тези механизми не може да се оцелее”, допълни Томов. На среща с обществеността бяха представени членовете на Опорния екип на “Движение България на гражданите” в Силистра. Водач е Вилиян Илиев - предприемач, икономистите Десислава Христова и Зорница Митева, както и Яница Никова, студент по икономика на туризма.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5659 |27.09.2012 Кунева: У нас има политически картел . 5| 5025 |25.09.2012 Плащат 2,5 млн. лв. само за екооценка за седми блок . 31| 38950 |24.09.2012 От ГЕРБ предлагат данък върху пенсиите . 12| 5365 |22.09.2012 Скрили катастрофа на кмет от ГЕРБ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads