Реклама / Ads
4| 4531 |12.01.2016 НОВИНИ

Стойнев: В БСП интригантстваме и гледаме назад

.
Драгомир Стойнев
Европейската практика е след тежка загуба на избори да се подаде оставка, заяви по БТВ бившият министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и бивш зам.-председател на БСП.
 
По повод евентуалното възстановяване на "Южен поток" той заяви, че докато не се вземе крайно решение, разговорите не са достъпни за медиите. Жалко е, че политическите сили не можаха да се обединят около такъв важен проект, добави той. Няма друга държава, която да има такава готовност за изграждането на "Южен поток". България изгуби много, руският газ означава сигурност и реален стимул за икономиката ни. Чисто геостратегически ЕС подложи на натиск правителството на Орешарски, ние не се подадохме, но първите стъпки към отказ направи служебното правителство, каза Стойнев.

Такъв мащабен проект не може да бъде спрян с един брифинг, оправда Стойнев поведението на Орешарски. И каза, че служебното правителство и това на ГЕРБ предприели окончателните стъпки. Екатерина Захариева предприела първите стъпки.

Ако премиерът има желание за рестарт на проекта, дали ще е "Южен поток" 2, той ще получи подкрепа от нас, но се страхувам, че хора в неговото правителство усърдно работят против, вкл. и реформаторите, които изпълняваха чуждестранни поръчки и говореха нелепи лъжи, за да очернят проекта. Не може за богатите държави в Европа да има "Северен поток", а за нас да има двойни стандарти. Всички, които работиха против "Южен поток", са в сегашното правителство, изреди той. Това може би беше цената, на която падна правителството на Орешарски, разясни Стойнев.

Всички сегашни публични инфраструктурни проекти  се изграждат от същите фирми, които щяха да правят "Южен поток", осведоми Стойнев. ЕК се занимаваше защо съм с шапка и защо без, когато разбраха, че сме безкомпромисни, каза още той. И добави, че реалната диверсификация направил той.

Борисов не трябва да подкрепя "Северен поток"2, защо трябва да се мисли първо за богатите, препоръча той.

В БСП отношенията трябва да се променят, ние гледаме само назад, интригантстваме един срещу друг, но аз продължавам да работя за партията, заяви още той. БСП трябва да гледа към бъдещето и да водим хората натам и да бъдем критични към сегашното управление, обясни Стойнев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5175 |18.12.2015 Цачева: Да се поогледаме как изглеждаме отвън . 5| 4698 |30.11.2015 Стойнев: Бедна България каза „да” за големи количества руска газ за богатия европейски север . 8| 4539 |06.10.2015 Д. Стойнев: Загиваме, ако не решим проблемът с ВЕИ-та . 0| 4170 |16.09.2015 Др. Стойнев: ВМЗ пак е в задния двор на управлението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads