Реклама / Ads
13| 5761 |16.05.2020 НОВИНИ

Медицинското издание ”Лансет”: Американците да си изберат друг президент през 2021 г.

.
Американските граждани трябва да изберат друг президент, който да оглави Белия дом през 2021 г. Това трябва да е човек, който ясно съзнава, че здравето на обществото не може да се ръководи от партизанска политика.
 

Това се казва в публикация на престижното медицинско издание “Лансет”, което си позволи да критикува американският държавен глава и неговата реакция срещу епидемията. Това не е първият път, в който администрацията на президента среща отпор на действията си.

 

“Разпадът на американския Център за контрол и превенция на заболяванията заради действията на президента Доналд Тръмп ще доведе до криза в здравните системи в глобален мащаб и ще попречи на координираният отговор срещу COVID-19. Причината за това е отказът да се финансира Световната здравна организация”, се казва още в публикацията.

 

Според авторите на статията Тръмп е обзет от идеите за чудотворната ваксина, за новите лекарства и разбирането, че вирусът просто ще “изчезне”. Тази своя позиция Тръмп изрази по-рано по време на пресконференция в розовата градина на Белия дом, от която стана ясно, че частично ще се възобнови финансирането на Световната здравна организация.

 

Финансовата помощ, която идва от САЩ е едно от основните пера на агенцията към ООН. Тръмп обаче заяви категорично, че Вашингтон ще спре да отпуска пари заради лошият отговор на СЗО срещу пандемията. Той освен всичко обяви и организацията във фаворизиране на Китай.

 

Редакцията на “Лансет” добавя, че е необходимо съсредоточаване на усилията върху "основни принципи на общественото здравеопазване", като тестиране и проследяване.

Посочва се още, че Тръмп е принизил ролята на Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC) - водещата американска институция в сферата на общественото здравеопазване. В същото време се критикува и CDC, че още в началото на епидемията в САЩ е провалил програмата за масово тестиране за коронавируса.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4846 |25.03.2020 Д-р Неделчо Тотев: Персоналът в една болница е разликата между простия креват и медицинското легло . 0| 4492 |13.07.2019 Румънката Симона Халеп спечели тазгодишното издание на Уимбълдън . 3| 4507 |25.12.2018 Средствата от 16-то издание на БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА отиват за деца с тежки заболявания . 2| 3767 |25.11.2018 Започва новото издание на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads