Реклама / Ads
9| 3248 |02.06.2021 НОВИНИ

Лаура Кьовеши: Очаквам повече случаи от България

.
Лаура Кьовеши Източник: БГНЕС
Нямаме конфликт с българската прокуратура. Диалогът ни продължава. Планирам да посетя България и ще се срещна с националните власти. Скоро. Това каза в специално интервю за БНТ шефът на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши.
 

„От България получихме 10 предложения за делегирани прокурори. Разбрах, че процедурата е била прозрачна. Ние нямаме коментар за това, но въз основа на нашите вътрешни правила ние имаме собствени процедури и трябва да проверим опита на кандидатите и дали отговарят на другите критерии. Направихме тази вътрешна проверка. За съжаление някои кандидати бяха върнати. Имахме такива, които нямат опит като прокурори, а това е първото условие на Европейската прокуратура. Сега очакваме да получим нови предложения от България, за да бъдат запълнени всички 10 места“, уточни тя, като обясни, че броят на прокурорите е свързан с броя на случаите, които те разследват в страните и зависи от специфичните особености на правосъдието на всяка държава.

 

„Специално от България очаквам повече случаи, отколкото има в момента. Но все пак България не е страната с най-висок брой делегирани прокурори“, поясни Кьовеши.

 

„Знам, че очакванията към Европейската прокуратура са големи, но сме силен екип с добри професионалисти, които са много активни. Мотивацията ни е голяма, така че нямам никакви съмнения, че ще вършим добра работа“, добави тя.

 

„Всеки гражданин може да изпрати онлайн сигнал до Европейската прокуратура на нашия сайт. След това случаите ще се регистрират и разпределят към европейските делегирани прокурори и те ще трябва да проверяват дали престъпленията, за които е докладвано, попадат под юрисдикцията на Европрокуратурата. Законната база ни дава компетенциите да разследваме финансови престъпления“, уточни шефката на Европрокуратурата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3079 |31.05.2021 Стела Балтова: Очакваме от 50% до 100% намаление в цените на плажните принадлежности . 88| 13647 |26.04.2021 Тошко Йорданов: Очаквам всички, които умняха как ще сме патерица на гербаджиите . 22| 4735 |22.04.2021 Дилов: Очаквам да се случи нещо тъпо, но политиците ме изненадват с нещо още по-тъпо . 15| 4102 |06.04.2021 Калоян Методиев: Големият губещ е Борисов. Не очаквам да се задържи над водата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads