Реклама / Ads
5| 3678 |11.06.2023 НОВИНИ

Лекар за фамозния апартамент в правителствена болница: Срамно е!

.
Изключително срамно. Докато има хора, за които се пишат десетки писма, защото не могат да си позволят скъпо изследване на ниво доболнична помощ, се отклоняват ужасно много пари от Здравната система. Не се знае кой, защо и как е ползвал този имот. Има една институция в тази държава, която се нарича НАП. Тя може да каже тези средства, които аз съм изразходила имала ли съм ги и откъде.
 

Това коментира пред Нова телевизия общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова по повод скандалния луксозен имот в правителствената болница “Лозенец”, свързан с нейния бивш директор доц. Любомир Спасов.

 

“От лечебното заведение обясниха, че такъв апартамент в действителност в лечебното заведение е съществувал и до установяването му от Комисия по съответния ред достъп до него е имал единствено тогавашния директор доц. Спасов”, допълни Гергана Николова.

 

За този апартамент ФрогНюз ви информира още преди месеци. Луксът се разпростира на площ от 500 кв. метра с джакузи, саун и личен асансьор за достъп до него. Според запознати в апартамента, намиращ се над операционните зали, имало ръчно изработени скъпи мебели, подът е постлан с ръчно изработен мрамор, пет стаи, кухненски блок със скъпа техника, лична сауна и джакузи. Към етажа на луксозното жилище стигал болничен асансьор, но достъпът ставал само с личен чип.

 

За жилището не били открити никакви строителни книжа и разрешителни и реално то не е фигурирал като собственост на болницата, твърдят служители. Предполага се, че бившият шеф Любомир Спасов си е направил лични покои на етажа, където се намира кардиохирургията, за сметка на бюджета.

 

За апартамента обаче започна да се шуми преди няколко дни, когато в представен за ексклузивен материал в Нова телевизия апартаментът бе показан отново. Тогава стана ясно, че прокуратурата и здравното министерство са започнали проверки. В края на месец май обаче от настоящото ръководство на болницата съобщиха за ФрогНюз, че по случая текат проверки от компетентните органи, а имотът не се ползва. От лечебното заведение обясниха, че такъв апартамент в действителност в лечебното заведение е съществувал и до установяването му от Комисия по съответния ред достъп до него е имал единствено тогавашния директор доц. Спасов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3305 |10.06.2023 500 квадрата лукс: Прокуратурата погва тайнствен апартамент в болница „Лозенец” . 0| 2798 |08.06.2023 Лекар алармира: Увеличава се броят на хората с репродуктивни проблеми . 0| 2673 |05.06.2023 Апартамент в Казанлък осъмна в пламъци, майка и децата й са леко пострадали . 2| 2769 |31.05.2023 Лекарите от ”Майчин дом” излязоха на протест пред НС, искат отстраняването на директора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads