Реклама / Ads
18| 5523 |06.11.2020 НОВИНИ

Лекар: Да, ще се похарчат повече пари, ама не за да пием питиета, а за да осигуряваме здраве

.
Доц. д-р Любомир Киров
Предлагаме да се назначават тестове за COVID-19 при два симптома, за да се обхване максимален брой хора. Бързо трябва да ги установяваме, да ги поставяме под карантина, за да забавим темпа на разпространение. Тогава ще има по-малко хора, които ще имат нужда от по-тежко лечение. Ще се намали натискът върху болниците.
 

Това заяви пред bTV доц. д-р Любомир Киров, председател на сдружението на общопрактикуващите лекари.

 

"С определена сума може да се купят двойно повече тестове и да бъдат тествани повече хора. Нали това е целта? По-простичко няма как да го обясня", посочи доц. Киров.

 

"Властите са сърдити, виждате. Министърът развя нашето писмо, което сме били написали през октомври. Да, така е. Но сега ситуацията е по-различна. Ние нямаме пациенти, които да са с 5 симптома. Целта каква е - ще помагаме и ще търсим решение или ще търсим кой какво и как е направил?”, попита още лекарят.

 

Той посочи, че е много възможно лекарите да бъдат принудени да изричат благородни лъжи, за да може да издават предписания за тестване на пациенти.

 

"Нямаме пациент, който да има всички симптоми. Няма човек, който да не сме решили да тестваме и да не е излязъл позитивен. Имаме добра преценка. Дали са два, три пет симптома... какво е значението", попита още медикът.

 

Той призова за по-бърза и по-лесна система.

 

"Да, ще се похарчат повече пари, ама не за да пием питиета, а за да осигуряваме здраве", категоричен бе доц. Киров.

 

По думите му със сигурност ще бъдат открити повече случаи на заразени, но това не бива да се счита за притеснително.

 

"Такива изявления от типа “ще овладеем, ще спрем коронавируса…” Никой не може да го спре. Затова трябва такива разумни мерки, които да дадат време, в което тоя пусти вирус да се промени в обикновено положителна посока - да намалее патогенността. Да дадем шанс да се случат тия неща. Затова трябва да правим каквото можем - да опростим уравнението", посочи още лекарят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5078 |04.11.2020 Милен Керемедчиев: Германия оказва повече натиск върху България, отколкото върху Северна Македония . 2| 5570 |04.11.2020 Лекар: Към пациентите се прилагат методи отпреди 100 години . 5| 4999 |02.11.2020 Икономист: Правителството планира да изхарчи повече от 6 млрд. лв. над приходите . 5| 5301 |02.11.2020 Българите в Белгия: На 1-ви ноември повече от всякога ни е срам от Борисов и Гешев /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads