Реклама / Ads
31| 14574 |19.02.2021 НОВИНИ

Доц. Атанас Мангъров: Най-дразнещото е, манипулират данните, за да плашат хората

.
Атанас Мангъров
”Това, което се наблюдава, и е най-дразнещото и плашещото, е, че има едно манипулативно представяне на данните, което има за цел просто да плаши хората. Да кажем - има по-малко новооткрити новозаразени, но казват - да, ама има повече в интензивните сектори. Ако има по-малко в интензивните сектори, казват - да, ама има повече в болница.”, заяви директорът на Ковид клиниката доц. Атанас Мангъров пред по ”7/8 ТВ”.
 

Изобщо, от цялата тази информация, която се събира, се вади негативното. И преди няколко седмици се каза, че болните са нараснали с 34 процента. Ами вие ако имате двама болни и се появи трети, нарастването ще бъде с 30 процента. Защото не се казват абсолютните цифри. Ако процентите са неудобни, се казват абсолютните цифри", коментира още той.


"Ние в Ковид клиниката имаме 90 легла, от тях 21 са заети към днешна дата. От тях тежки случаи на кислород са четирима души. Другите можеха спокойно да го изкарат вкъщи, като има кой да ги следи в къщи. Това трябва да е личния лекар. Болните трябва да си стоят вкъщи, да пият течности, течни храни, един аспирин от 100 милиграма на ден, и ако станат по-зле евентуално да пият един парацетамол, аналгин и толкова - нищо повече. Ако получат дихателна недостатъчност и получат нужда от даване на кислород, евентуално да се хоспитализират. Единственият смисъл от хоспитализацията е не да се сложат два антибиотика, защото имал бронхопневмония, влизането в болница се обуславя единствено от това дали човекът има или няма нужда от кислород. Ако няма нужда, може спокойно да си стои вкъщи, ако има кой да го наблюдава и ако няма някой по телевизора, който да го плаши, че трябва да си търси място на Малашевци", каза Мангъров.

 

"Коронавирусът е от 8-9 до 14-15 дни. Когато мине тази остра фаза, има още 20-25 дни, когато може да имаш температура, да те втриса. Тоест, целият ковид може да мине за месец и половина-два. Един човек като дойде при нас иска да получава лекарства, но те не са нужни на  всеки. Човек може да умре от страх, това се случва, истинско е. На много места протоколът за лечение с ковид е две страници - прекалено много неща са, а няма смисъл. Тук трябва да се действа по-рестриктивно. Колкото по-малко лекарства се дават, толкова по-добре за болния и за този, който го лекува. Целта трябва да е колкото по-малко хора да влизат в болница, и от тях по-малко да отиват в интензивните сектори. От тези, които са интубирани, 90 на 100 дават фира. Вирусите не спят. Те си действат по правилата на епидемиологията. Той не е някакво чудо, ами е както всички други. Просто е нов", заяви още инфекционистът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 6249 |18.02.2021 Доц. Атанас Мангъров: Ще предложа да се уволни НОЩ, ако стана депутат . 28| 3393 |17.02.2021 Ген. Атанасов: Защо още няма здравен протокол за изборите? Това е умишлено. . 10| 5627 |16.02.2021 Доц. Мангъров: Прогнозите за третата вълна са ”свободни съчинения” . 10| 3748 |15.02.2021 Бойко Атанасов: Изборът на делегиран прокурор изглеждаше като предопределен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads