Реклама / Ads
8| 3284 |10.12.2021 НОВИНИ

Лекари от болница “Лозенец”: Министър Кацаров прави глупости

.
В 12 без 5 здравният министър Стойчо Кацаров прави глупости. Това казаха по БТВ лекари от Правителствена болница “Лозенец” - доц. Дорина Асенова и д-р Щерю Бояджиев. Ето какво споделиха те:
 

Доц. Асенова: Ние искаме да има нова, европейска и красива детска болница. Болница “Лозенец” е със 167 легра, капацитетът е малък, за да може там да се открие нова детска болница. Лишават се студентите по медицина от база за обучение. Болница “Лозенец” е основна база на СУ. Лекуващите лекари са и преподаватели във факултета. Ако се има сливане, там ще се лекуват само дечи;а и няма как да осигурим адекватно обучение на студентите.  С камери се наблюдава какво става с тежко болните, с родилките, с бебетата и това го има навсякъде по света. 


С надежда очакваме новото правителство, трябва да се реши първо къде да се строи тази детска болница. Моето предложение е да се остави болницата на мира. Не смятам, че от днес за вчера трябва да се прави нещо такова. 


Ние сме оптимисти, с нас са нашите пациенти и студенти и много трезво мислещи хора. вярваме, че това няма да се случи. Ще си търсим интересите, ако трябва и в съда. ще участваме със съвети, ако ни искат, за създаването на едно нова европейска болница.  

 

Д-р Щерю Бояджиев:  Създаването на детска болница не става от днес за утре. Ако искаме да има нормална детска болница с комплексна грижа, трябва да се обединят всички специалности. Иначе няма смисъл това да се прави. Педиатрията над 20 години не намериха средства да направят болница в нашата страна. дали кацаров знае каква ще е тази болница - национална, регионална? Със 160 легла? А имаше идея да се прави болница с 450 места. Излиза Кацаров  и най-нагло лъже. Някой питал ли е колегите това окей ли е? болница “лозенец” е една нормално изглеждаща европейска болница. 


Ако Кацаров милее за българските деца, това не го направи толкова време, а го прави дни преди да си отиде. Ако милееш за нещо, не правиш циничен популизъм преди края на мандата ни. 


Защо някой иска да спре трансплантациите? ние сме в 21 век, медицината се променя и новата детска болница трябва да отговаря на новите потребности. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4196 |10.12.2021 В последните си дни като министър Кацаров дава зелена светлина за строежа на частна мегаболница . 7| 7359 |10.12.2021 Николай Милчев: Болница ”Лозенец” и островът на блажените . 1| 3494 |10.12.2021 Проф. Гайдарски: Д-р Петров говори едно, а министър Кацаров обратното за тестовете и детската болница . 9| 3650 |09.12.2021 Шефът на болница „Лозенец”: Кацаров се крие, ректорът на СУ не знае за скандалното му решение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads