Реклама / Ads
0| 3385 |28.06.2022 НОВИНИ

Лекари протестираха пред „Пирогов“, искат си проф. Поромански за шеф

.
Проф. Иван Поромански Източник: стопкадър, bTV
Медици от „Пирогов“ се разбунтуваха след освобождаването на директора им проф. Иван Поромански. Лекарите от спешната болница излязоха на 10-минутен протест като настояха да им бъде обяснено защо е сменено ръководството на лечебното заведение.
 

Според медиците болницата няма стабилно ръководство вече дълго време, затова и поискаха да бъдат "оставени да работят на спокойствие" и заявиха, че обвиненията към Поромански са несъстоятелни.

 

Работещите в спешната болница не одобряват начина, по който става смяната на ръководството, защото никой не е обяснил по какви причини се случва, предава БНР. Те се оплакаха, че здравният министър Асена Сербезова досега не е дошла нито веднъж да чуе проблемите им.

 

Заради „странни кадрови решения и забавени плащания“ протестиращите са изпратили писмо и до премиера в оставка Кирил Петков.

 

Припомняме, че министърът на здравеопазването Асена Сербезова освободи проф. Иван Поромански от длъжността директор на болница „Пирогов“ преди няколко дни.

 

Тогава стана ясно, че при проверката на извършените плащания през 2020 г. и 2021 г. по сключени договори между 2014 и 2021 г. е установено, че не е спазена поредността на постъпването на фактурите в „Пирогов“.

 

Незабавно са били изплащани суми по последните сключени договори, а дължими такива по сключени от предходните ръководства договори са забавяни, информираха по повод освобождаването на директора на „Пирогов“ тогава от Министерството на здравеопазването.

 

От новото ръководство на болницата информираха, че най-късно на 30 юни служителите в болница „Пирогов“ ще получат трудовите си възнаграждения

 

Това е стана възможно, след като изпълнителният директор на болницата д-р Валентин Димитров днес е подписал анекса към Националния рамков договор с Националната здравноосигурителна каса.

 

В съобщението се посочва, че отстраненият директор на лечебното заведение проф. Иван Поромански до този момент не е присъединил болницата към Националния рамков договор, което е възпрепятствало изплащането на заплатите на служителите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6109 |28.06.2022 Кремъл: Русия ще прекрати офанзивата, ако Украйна се предаде . 0| 3109 |28.06.2022 Ковачевски: Няма нищо ново около френското предложение, разговорите с България продължават . 0| 3697 |28.06.2022 Асен Василев: Нормално е, преди да отидем при президента, да имаме стиковане в управляващата коалиция . 0| 7210 |28.06.2022 Иво Мирчев: Янев и ”Възраждане” може да предизвикат опасни за страната събития

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads