Реклама / Ads
1| 3414 |13.11.2022 НОВИНИ

Лелята на Александър: Възмутена съм, не може да призовават бащата да се яви на детектор на лъжата

.
Елисавета Ваклинова
Възмутена съм от всички коментари във Фейсбук. Не може да призовават бащата да се яви на детектор на лъжата, при положение, че той отглежда детето сам. Той е трудно подвижен, с детска церебрална пареза. Отглежда го сам и полага неимоверни усилия за това дете, то ходи на училище.
 

Това каза по БНТ Елисавета Ваклинова -  леля на издирвания под дърво и камък Александър, който страда от аутизъм. "Надявам се, че детето има много добре развито чувство за съхранение и това да му помогне някъде да се е скрило и да се предпази по този начин. Бащата полага грижи. Водил го е на какви ли не доктори и професори, на логопед ходи редовно. Той, по принцип, ни е правил такива забежки. Бягал е и после се връща, търси ни. Никога досега не се е губил по този начин. Съмнявам се, че би потърсил помощ от друг човек, просто защото контактите с непознати хора са му трудни", каза лелята на Александър.


Властите призовават всеки, който забележи момчето, да се обади на полицията. То е хиперактивно и с аутизъм. При контакт с него не трябва да се вика или вдига силен шум, за да не се уплаши допълнително.

 

"Цялата нощ продължи операцията в гората с пак огромен брой служители, пак със специализирана техника. Вие вчера заснехте хеликоптера - доста дълго време обхождаше гората с термокамерата. За съжаление, все още няма никакъв резултат. Днес също ще продължи през целия ден. Призовавам всички доброволци, които идват днес в нашия град, всички преничани, които се включват в издирването, по-скоро да се насочим в града. Нека се обиколят всички къщи, да се помолят собствениците да си проверят неизползвани помещения в дворовете, гаражи, все пак това дете може да се е скрило някъде", заяви кметът на Перник Станислав Владимиров.


От вчера е активирана и системата "Амбър Алърт" за изчезнали деца. Във Фейсбук и Инстаграм ГДБОП публикува линк със снимка на изчезналия Александър, който се вижда от потребителите на двете социални мрежи в радиус от 200 км от мястото на изчезването му. Публикацията е и на аглийски, като има освен снимка на момчето и линк с информация на български, както и телефон на МВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5429 |19.11.2020 Захариева възмутена от думите на властта в Северна Македония. За борисовите си трае . 0| 5993 |10.10.2018 Лелята на Северин за убийството на Виктория: С него е имало още двама . 2| 4144 |25.04.2017 ПАСЕ с мониторинг на Турция, Анкара възмутена . 1| 4120 |18.08.2016 Фандъкова възмутена от поведението на шофьора към инвалида. Е и?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads