Реклама / Ads
0| 3260 |14.04.2022 НОВИНИ

Лена Бориславова: Закрива се една неефективна и създадена погрешно структура

.
Лена Бориславова
Закриването на специализираните съд и прокуратура е първа и решителна крачка, доведена докрай в правосъдната реформа. Днешното решение на парламента е силен и ясен сигнал за приоритетите на управлението. Закрива се една неефективна и създадена погрешно структура. Занапред очакваме по-бързо правосъдие, с по-добре издържани внесени обвинителни актове и разглеждане в съд.
 

Това каза началникът на политическия кабинет на министър-председателя Лена Бориславова, след като 47-ото Народно събрание изпрати специализираното правосъдие в историята.

 

Тя коментира и решението на Софийския районен съд от четвъртък, с което заповедта за ареста на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов беше обявен за незаконен: „Органите на реда са действал в рамките на своите правомощия, очакваме произнасянето на втора инстанция“.

 

„Друга добра новина от днес е стартиралата дейност на работната група, изготвяща промени в законодателството относно механизма за търсене на отговорност от главния прокурор“, коментира още Лена Бориславова.

 

Според нея решителни стъпки ще бъдат направени и с промени в Закона за защита на конкуренцията във връзка с ръководството на КЗК – органът, който трябваше да се справи с цените на горивата, които изкуствено се завишават и да наблюдава дали не се появява спекула с цените на хранителни стоки.

 

„Радвам се, че моряците от кораба „Царевна“ са в безопасност и пътуват към домовете си. Премиерът Кирил Петков лично разговаря няколкократно с техни близки, за да ги информира за състоянието им и за възможностите за евакуация. Работеше се по различни варианти за евакуация, като всички опции бяха отворени, така че една от тях да сработи“, коментира още Бориславова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3161 |14.04.2022 Рибарски, ПП: В Плана категорично е разписано, че Мариците няма да се закриват до 2038 г. . 0| 2900 |14.04.2022 Крум Зарков: Закриването на спецправосъдието трябва да се случи, за да започне качествена и правова борба с корупцията . 0| 3099 |14.04.2022 Бившата румънска министърка Елена Удря остава в ареста . 0| 2885 |14.04.2022 Елена Йончева провери в Грузия мисията на ЕС за Абхазия и Южна Осетия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads