Реклама / Ads
4| 5029 |03.05.2013 НОВИНИ

ЛИДЕР подкрепя родното производство

.
В празничните дни Борислав Великов, водач на листата на ЛИДЕР за Монтана и 25-МИР София, посети птицекланица в Монтана и се срещна с работниците и ръководството.
 

През последната година работниците са викани по два пъти седмично да помагат на назначените щатни около 250 души за клането на птици. Те работят на дневна надница по чл. 114 от Кодекса на труда, колкото пъти ги извикат, което им осигурява препитание, но не и трайно решение на проблема с липсата на заетост и осигуровки за старини.
Голямата криза довела до съкращения и 10-процентно намаляване на трудовите възнаграждения в предприятието през 2010 година. Към днешна дата загубените работни места и надници са възстановени, а от скоро временните назначени нарастват, както и работата в предприятието. 

„Ние от ЛИДЕР подкрепяме предприемчивите. Вие всички помните това предприятие още от времето на социализма, което беше почти преустановило дейност, а сега полека-лека отново се възстановява и дава препитание на близо 500 човека, въпреки условията, при които бяха поставени от последното правителство да работят българските предприятия. Вярно е, че половината места са временни, но това може да се подобри. Повече нови трайни работни места ще дойдат като резултат от целенасочена държавна подкрепа и стимули за родните предприятия, както и като следствие от увеличаването на доходите и покупателната способност на българските граждани”, каза доц. Великов.
В приоритетите на ЛИДЕР е подкрепа за родното производство включително и чрез въвеждането на задължителна квота за родни стоки в големите вериги, подчерта той. Мениджмънтът на предприятието се оплака от нелоялна конкуренция, в която са поставени българските производители на пилешко, за които има изискване за най-много 4,8% вода, а за полските например не. Това изисква сезиране на КЗК и здравните власти и ние поемаме тоя ангажимент, обеща доц. Великов.
„С номер 25 за пет кланета седмично” пък бе култовата фраза, която спонтанно се роди на срещата с работниците. Изрече я млад мъж, който заяви, че иска да остане да живее в България, а не да е принуден да напуска поради липса на работа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5567 |02.05.2013 От ЛИДЕР в Ямбол боядисваха благотворително великденски яйца . 2| 6851 |02.05.2013 Кънчо Филипов, председател на ПП ЛИДЕР: Подкрепяме спорта,но трябва система за развитието му . 145| 6304 |01.05.2013 Борисов: Абсолютно подкрепям Цветан Цветанов . 12| 5261 |01.05.2013 В Деня на труда ЛИДЕР назначават хора на работа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads