Реклама / Ads
8| 5407 |29.04.2013 НОВИНИ

ЛИДЕР вече изпълнява програмата си

.
Доверието си в ЛИДЕР и партньори им НИЕ, БНД и ГЛАС, обединили желанието на бизнеса да работи, да създава работни места и да осигурява достоен живот, изразиха хора от всички общини в Бургас.
 
Още в началото на срещата областният координатор на ЛИДЕР в Бургас и водач на листата Димитър Колев припомни, че „основното, към което партията се стреми, е откриването на нови работни места”. Този процес вече е започнал още по време на предизборната кампания. До деня на изборите в цялата страна участниците в листата на ПП ЛИДЕР ще открият 500 работни места и ще докажат, че не обещават напразно, а реално са започнали да изпълняват програмата си. „Осигуряването на работа за хората е най-важният фактор за възстановяване на разрушената ни икономика.”, допълни той.„Членовете на ПП ЛИДЕР не са професионални политици, които нито веднъж не са се сблъсквали с трудностите на малкия и средния бизнес в България. Те участват активно в бизнеса, ежедневно се срещат с проблемите, които пречат на нормалната работа и знаят какво трябва да се направи, за да може българската икономика да се развива. Имаме точна и ясна представа за мерките, чрез които страната бързо ще излезе от икономическия колапс. Но искаме да чуем и гласа на народа, изчистен от политика. Затова отворихме листата си за граждански движения. Те от своя страна ни гласуваха доверие и приеха предложенията ни за съживяване на България посредством интелигентна икономическа платформа, създадена от реалните участници в бизнеса”, каза пред симпатизантите Димитър Колев.
Програмата на ЛИДЕР предвижда създаването на нова икономическа доктрина, която да се осъществява през следващите 10 години. Тя ще бъде изготвена не от политици, а от български специалисти и трябва да промени сегашните представи за пазара. Според Колев раздвижване във всички сфери на производството е възможно. Най-важно е да бъдат решени проблемите пред малкия и средния бизнес, които са основните работодатели. Финансови отстъпки за прохождащ бизнес, опции за събиране на вземания от държавата и защита на българското производство чрез уеднаквяване на субсидиите за селското стопанство с тези в другите страни-членки, са само част от стъпките, които партия ЛИДЕР предлага в подкрепа на работещите предприятия. Преосмисляне на държавната енергийна стратегия и премахване или намаляване на „такса пренос”, за да могат българските енергийни предприятия да започнат да изнасят ток в чужбина е друга стъпка, с която икономиката на държавата ще получи живителна глътка въздух. Кандидатите за депутати от Бургас имат конкретна програма и за съживяването на региона. Залагат на развитието на животновъдството в Странджа – територия, от която години наред държавата отстъпва. Предлагат конкретни мерки, различни от неприложимите и непонятни за местното население досегашни програми. Според тях икономическия патриотизъм липсва през последните години. За бизнеса е жизненоважно да започне да получава плащанията си от държавата в кратки срокове и да не става неин кредитор за сметка на собственото си съществуване. А самата държава трябва да започне спешно да провежда политики, който са насочени към специфичните нужди на регионите. Липсата на реигонална политика е видима дори и в Бургас. Въпреки че беше обявен за най-добрия град за живеене, жителите на града и региона се задъхва от безработица и ниски заплати. За кандидатите на ЛИДЕР развитието на региона минава на първо място през съживяване на икономическия живот.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5678 |27.04.2013 Водачът на листата на ЛИДЕР в Кюстендил направи първа копка на Завод за бетонови блокчета . 0| 4606 |25.04.2013 ЛИДЕР ще се включи в Тракийския юбилей . 1| 9954 |25.04.2013 ПП Лидер спазва обещанието – открива работни места, а не шумни кампании . 9| 5085 |25.04.2013 Плевнелиев: Не очаквайте да давам оценка за един или друг лидер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads