Реклама / Ads

19| 3047 |16.02.2021 НОВИНИ

Домусчиев призна: Като идеи сме най-близо с ДПС, активно помагат на бизнеса

.
Кирил Домусчиев
„ДПС е една от партиите, които най-активно и много помага на българския бизнес. Като идеи сме най-близо един до друг“, заяви Кирил Домусчиев.

На 90% бизнесът и ДПС имат еднакви приоритети в частта, която касае икономиката, каза още председателят на КРИБ. „През годините сме срещали една много сериозна подкрепа в българския парламент от ДПС. Не сме имали различия. Напротив те много пъти са били с инициативата“, каза той. Според него трябват законодателни инициативи, които да подкрепят бизнес средата и българския индустриалец след изборите.


Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) и ДПС се договориха за ежемесечни срещи след парламентарните избори на 4 април.


„Приоритетите ни за страната съвпадат и мерките за тяхното постигане също, за това се договорихме след изборите за ежемесечни срещи, за да може независимо кой е на власт да следва ясни приоритети в страната. Считам това за една добра крачка напред в процеса на включване на свободните и активни граждани във вземането на политически решения и контрола на тяхното изпълнение. Това е един от приоритетите на ДПС“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Сред тях той посочи още Зеленият пакт, дигитализацията и развитието на гражданското общество, които са и приоритети на ЕС. „Ние от 4-5 години същите приоритети ги казвахме по друг начин – чист въздух, чиста вода, чисти храни, чиста енергия, високи технологии“, добави Карадайъ.

 

Йордан Цонев припомни думите на почетния председател Ахмед Доган, че полюсите в политиката трябва да се обърнат: не администрацията и политиците да диктуват дневния ред, а работодателите и бизнесът. „Бизнесът движи икономиката, работодателите правят работните места и страната и нейното развитие зависят от икономиката, която се движи от бизнеса и работодателите. Това е нашето основно верую. Бизнесът дава посоката, а не администрацията и политиците. Това беше казано от Ахмед Доган в едно негово изказване“, добави той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 14| 2993 |15.02.2021 Валери Найденов: Ако политиката е мръсна работа, изборите са като баня, в случая кална . 10| 2885 |15.02.2021 Бойко Атанасов: Изборът на делегиран прокурор изглеждаше като предопределен . 0| 2436 |14.02.2021 Прощаваме се с алпиниста Атанас Скатов . 9| 2391 |12.02.2021 Политолог: Ваксинационната кампания върви като охлюв по стръмното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ