Реклама / Ads
10| 2305 |12.07.2024 НОВИНИ

ИТН и ДПС на Доган - склонни да говорят с ПП-ДБ за кабинет. ГЕРБ няма да подкрепят втори и трети мандат

.
Джевдет Чакъров Източник: БГНЕС
ИТН и частта от ДПС, която подкрепя Ахмед Доган около вътрешните разцепления в партията са склонни да водят разговори с ПП-ДБ за кабинет. ГЕРБ пък отказват каквато и да е подкрепа за втори и трети мандат.
 

„От „Има такъв народ“ ясно сме заявили, че ще разговаряме с „Продължаваме промяната – Демократична България“ за мандата, който предстои да им бъде връчен като втора политическа сила". Това коментира пред журналисти на влизане в парламента Павела Митова от „Има такъв народ“.





„Ще видим какво ще предложат като опция за съставяне на правителство. Не мисля, че са стигнали до някакви вътрешни заключения за това да бъдат единни вътрешнопартийно по отношение на това, какво точно искат да правят с този мандат, но нека видим какво ще предложат", каза тя.

 

ДПС: Подкрепа за ПП-ДБ е възможна

 

„Бихме проявили разум и готовност за диалог за кабинет с втория мандат. Ще видим каква програма ще предложи ПП-ДБ. Искаме стабилизиране на политическата ситуация, осъзнаваме отговорностите си. Вече се е случвало обединение на политическия спектър и пак може да стане. Ако има добри предложения, може да ги подкрепим", коментира съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров на влизане в парламента в петък. . 

 

Рамадан Аталай също подкрепи думите на съпредседателя - подкрепа за ПП-ДБ е възможна. „Нека всички бъдат спокойни, не искаме да има напрежение. Доган е създал етническия модел за заедност. Ако ни потърсят за разговори за политики и програмата на ПП-ДБ е добра за развитието на България, може да я подкрепим", посочи още той.

 

ГЕРБ отказват подкрепа

 

„Позицията на ГЕРБ и към момента е, че с втория и с третия мандат не може да има правителство. Възможно е с оглед на ситуацията от последните дни това да се е променило, но аз нямам такава информация". Това коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев пред журналисти.





„Аз лично не бих разговарял с тях, но има преговорен екип, който трябва да питате", каза Добрев на въпрос за разговори с „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ), които следва да получат втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

 

Колегата му Жечо Станков коментира, че председателят на ГЕРБ ясно е казал, че ще подкрепят само първия мандат, втори и трети мандат няма как да подкрепят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 2389 |12.07.2024 Йордан Цонев остава с Пеевски, би го последвал дори в нова партия . 4| 2250 |12.07.2024 Нова крайнодясна група в Европейския парламент, "Възраждане" ще е част от нея . 0| 2433 |12.07.2024 Депутатите приемат правилника за дейността си, създават 25 комисии /на живо/ . 1| 2299 |12.07.2024 Русия уби петима души при удари в Донецка и Харковска области

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads