Реклама / Ads
3| 2688 |04.05.2023 НОВИНИ

ГЕРБ към ДПС: Отговорността трябва да е споделена, така че заедно да вземаме решения за България

.
Източник: стопкадър
Всички съзнаваме колко тежка е отговорността след пети поредни избори с изключително трудна и геополитическа, и финансова ситуация - отговорността е единственото, което може да сплоти държавниците.
 

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в началото на срещата на ГЕРБ с ДПС, цитарана от БГНЕС.

 

“Считаме, че отговорността трябва да е споделена,

разпределена между всички, така че заедно да вземаме изключително трудните и непопулярни решения за България. Ние неколкократно при участието си в парламентарни избори сме подхождали сериозно при управленската програма, която представяме”, каза още Атанасова.

 

“Програмата е за 4-годишно управление. Ако не намерим сила да проявим държавническа отговорност, изходът изглежда шести поред предсрочни парламентарни избори. За всички приоритетите ни са Шенген, еврозоната, стабилни публични финанси, България отново важен евроатлантически партньор. Затова благодаря, че приехте тази покана. Ние държим на всички разговори, вече 10 дни водихме такива с ПП-ДБ, надяваме се и след разговорите с останалите сили, ще осъзнаят отговорността, която трябва да поемем”, подчерта Десислава Атанасова.

 

От своя страна Йордан Цонев от ДПС каза, че поканата е навременна и пристъпват към нея с цялата им отговорност.

 

„Потърсихме вторите за разговори, те не откликнаха на нашия призив за разговор, така че за нас реализация на правителство с втория мандат е невъзможна. Отговорността за реализация на първия мандат е основна, заяви Йордан Цонев. Осъзнаваме, че отговорността на ГЕРБ е още по-голяма, защото хората искат редовен кабинет и решаване на кризите. Отговорността е върху всички, но отговорността върху вас е много по-голяма, обърна се Цонев към ГЕРБ-СДС.

 

ДПС пое ясен ангажимент към избирателите по темите да водим политики за спиране на прогресивното обедняване,

 

за ползване на целия ресурс на ЕС, предвиден за България, да направим здравеопазването достъпно, да подобрим качеството на образованието и пазара на труда. Да изпълним съдебна реформа, не на принципа стани да седна, да подкрепим малките земеделци, животновъди и развитие на регионите, с наш приоритет малките общини и населени места, добави Цонев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2953 |04.05.2023 Кирил Петков: Вариант Б е ГЕРБ да се съобразяват със студения резерв на г-н Доган и да работят с г-н Пеевски . 15| 2807 |04.05.2023 Гербаджии пак налазиха телевизионния екран от сутринта . 7| 3004 |04.05.2023 Политологът Светослав Малинов: ГЕРБ не харесва ярките политически фигури в кабинета на ПП-ДБ . 7| 3427 |03.05.2023 Христо Мутафчиев: Стартовата актьорска заплата сега е 900 лв., а трябва да е поне 1500-2000 лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads