Реклама / Ads
9| 2710 |24.06.2024 НОВИНИ

ДПС при Радев без Пеевски: Най-логично е да бъде подкрепен мандата на победителя

.
ДПС при президента
Започна консултацията на ДПС при президента Румен Радев за съставяне на правителство. Движението е втората партия, с която държавният глава ще обсъди възможностите за редовен кабинет днес.Движението е представено от Йордан Цонев, Искра Михайлова, Халил Летифов и Хамид. Президентът ги попита какви са възможностите за съставяне на редовно правителство и за причините за ниската избирателна активност. Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски не бе на консултациите на партията му при президента.
 

За нас прочита на изборните резултати и в частност ниската активност говори за нарушено доверие към политическите субекти и в частност към политическия процес в страната. Това не е ново, а процес, който се развива от години, особено в последните 3-4. Това се дължи на факта, че политическите сили отдалечават дневния ред на хората от дневния ред на институциите, обясни Йордан Цонев.

 

Хората категорично не искат нови избори, а политическият процес да се стабилизира, да има мнозинство, редовен кабинет, който да решава проблемите, а те са много. Решението им категорично минава през един пълен или близо до пълен мандат, за да може в перспектива да се решават нещата, каза още Цонев.

 

ДПС съзнава своята отговорност пред избирателите. Ние този път ще го извървим, въпросът е дали другите политически сили го разбират и как го разбират, защото най-нормалното нещо е да бъде подкрепен мандата на победителя, защото това е волята на българския народ, а не нещо измислено, каза още той.

 

Ние смятаме, че най-логично е да бъде подкрепен мандата на победителя, още повече, че заявката на по-малките партии да бъде подкрепен техен мандат не значи, че първите политически сили ще го подкрепят, посочи Цонев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4736 |24.06.2024 Харалан Александров: Идва краят на една епоха на демокрация и либерализъм . 0| 2401 |24.06.2024 Електрохолд Продажби със специално предложение за нови клиенти . 17| 5396 |24.06.2024 Бойко Борисов: Правителство на малцинството или гръцка избирателна система . 1| 2404 |24.06.2024 Йордан Божилов: Независимо кой ще оглави делегацията за срещата на НАТО, не очаквам България да блокира решение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads