Реклама / Ads
25| 5423 |14.12.2020 НОВИНИ

Лидерът на ГД ”Боец” и съпругата му - най-сетне приети в столична болница

.
След огромния обществен отзвук лидерът на ГД “Боец” и съпругата му са приети в столични болници. Георги Георгиев и Мариела боледуват тежко от COVID-19, а вчера стана ясно, че водещите лечебни заведения в София са им отказали прием. Георгиев е донор на Мариела, която страда от бъбречна недостатъчност.
 

Ето какво написаха от гражданското сдружение:

 

"Скъпи приятели, бихме искали да знаете, че упоритите ни общи усилия да накараме здравната система да заработи и да спаси два човешки живота, дадоха резултат


Георги и Мариела бяха транспортирани от Видин до София и са приети в болници, които отговарят на техните специфични и - за жалост - много усложнени медицински нужди.

Както знаете, и двамата са тежко болни от COVID-19, като в същото време само преди десет месеца Георги стана донор на бъбрек, трансплантиран на съпругата му. Коронавирусът му причини тежка двустранна пневмония, висока температура и треска, а сатурацията на кръвта му падна днес под 73.

 

Припомняме ви, че той е положителен за повече от две седмици и рязко се влоши във вторник, когато беше приет в болницата във Видин.

 

Мариела също е положителна повече от 2 седмици, поддържа опасно висока температура и макар да няма пневмония засега, лечението наложи да бъде намалена дозата имуносупресори, които тя приема заради трансплантирания орган. Нейното състояние също се влоши в петък и въпреки че лекарите от видинската болница опитаха да ѝ осигурят адекватно на състоянието ѝ лечение в София, не успяха да намерят място в болница и тя остана във Видин.

От петък насам многобройните консултации за състоянието ѝ, включително и с френския екип, който извърши трансплантацията в Гренобъл, водят до само един извод - рискът да отхвърли бъбрека е твърде голям и тя трабва да бъде под постоянно наблюдение от трансплантолог и нефролог, докато лечението ѝ от COVID приключи.

Така стигнахме до ситуацията да поискаме помощ от всички вас и да ангажираме с живота и здравето на Георги и Мариела всичките си приятели и привърженици и дори хора, които не са нито едно от двете.

Безкрайно сме ви благодарни за съпричастността, за готовността, с която ни предлагахте помощ, контакти и съвети - това е неоценима подкрепа, която доказва, че добрите каузи винаги ще събират добрите хора с обща цел.

Благодарим на всички, които ни писахте, пращахте ни телефони за връзка с главни лекари и специалисти, звъняхте от наше име, понякога и по собствена инициатива.

Вие успяхте!

 

Всички заедно успяхме, размърдахме тромавата машина и

тази вечер, по решение на екип лекари, Мариела беше приета в клиника "Лозенец", а Георги - във ВМА. Вярваме, че там и за двамата ще се грижат точно онези специалисти, които трябва, и ще получат лечение, адекватно на тежкото им състояние. Ще следим как протичат терапиите и ще ви информираме за всяка промяна. Благодарим на медиците от двете болници, които изразиха готовност да ни сътрудничат и следят отблизо за състоянието на приятелите ни.

 

Благодарим ви още веднъж, пожелаваме на Георги и Мариела бързо оздравяване, въпреки абсурдните трудности, през които минават, за да получат адекватно лечение!

Напълно си даваме сметка, че всеки болен българин се сблъсква със същия ад от несигурност, хаотични действия и неинформираност, с който се сблъскахме ние в последните няколко дни. Това не може да бъде ефективно и модерно здравеопазване, каквото всички заслужаваме! БОЕЦ ще направим всичко по силите си да го променим!


Пожелаваме ви здраве!"




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 31939 |12.12.2020 Нито една софийска болница не е приела съпругата на лидера на БОЕЦ, въпреки, че е в много тежко състояние с коронавирус . 22| 5189 |19.11.2020 Съпругата на починалия: Днес, на рожденият му ден, трябва да го погребвам заради некадърни доктори . 25| 7444 |18.11.2020 Лидерът на БОЕЦ: Важна победа! Ще докажем и разобличим всички лъжи на Иван Гешев . 12| 7886 |16.11.2020 ГД ”БОЕЦ” сезира МВР и ВКП за шофирането на джипката от Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads