Реклама / Ads
13| 10889 |07.06.2012 НОВИНИ

Лихвари и биячи арестувани в акция „Тарикатите”

.
Нова акция на МВР удари пристъпна група за незаконна банкова дейност, рекет и насилие спрямо длъжници. По време на операция „Тарикатите” са арестувани 7 човека от бандитска схема. Те ще останат в ареста за 72 часа. Шестима от участниците в престъпна структура са ММА бойци - състезатели по свободни бойни спортове, съобщиха от прокуратурата.
 
Част от арестуваните вече са имали криминални прояви. Задържаните са извършвали лихварска дейност и са продавали наркотици.


Работата по разследването антимафиотите започнала след информация от НАП, БНБ, Агенцията по вписванията - Имотен регистър и "Финансово разузнаване" към ДАНС за съмнителни банкови операции, предоставяни и получавани заеми в големи размери, покупко-продажби на недвижими имоти, преди всичко жилища, гаражи и поземлени имоти.

В първата фаза на операцията бяха разкрити главните играчи в престъпната схема, както и част от съучастниците им. Срещу тях са образувани две досъдебни производства.

На 31 май бяха претърсени 10 адреса  в София - 3 жилища и 7 заложни къщи, откъдето служителите на МВР иззеха записи на заповеди, нотариални актове, банкови документи, бележки с отчети и сметки, мобилни телефони, ключове от банкови касети.

Намерени са 30 хил. лв. и близо 12 кг златни и сребърни предмети, които може и да са крадени.

По-късно се оказа, че потърпевшите от престъпленията са били принуждавани да прехвърлят имотите си на подставени лица, близки до лихварите. Структурата е прикривала незаконната си дейност и легализирала придобитите от нея средства чрез бизнес със заложни къщи.

Задържаниет днес са: Г.С. на 23 г., регистриран за закана, хулиганство, унищожаване на чуждо имущество, изнудване с имотна облага, нанасяне на средна телесна повреда, отнемане на МПС; О.П. на 36 г., известен на органите на реда за отнемане на МПС, нанасяне на средна телесна повреда, хулиганство, съставяне на документи с невярно съдържание, съпротива на органи на властта, кражба, заличаване или подправяне на идентификационен номер на МПС-

Задържани са също И.Т. на 31 г. - има "актив" от грабеж, кражби, причиняване на лека телесна повреда, хулиганство, изнудване с имотна облага, съдействие при връщане на МПС с имотна облага; В.В. на 25 г. е регистриран многократно за разпространение на наркотични вещества; В.А. на 30 г. е познат на МВР за кражби, отнемане на МПС, хулиганство, закана с убийство, блудство с малолетно лице (задържан в гр. Банско); Н.Г. на 32 г./е известен за кражба и обсебване. Без криминалистическа регистрация досега е само седмият от членовете - Г.С. на 27 г.

Иззети са лаптопи, мобилни телефони, празни бланки на записи на заповеди в полза на фирми, бележници със суми, имена и проценти към тях, списъци с имена и дължими суми, копия на лични карти, синтетична дрога, канабис и 47 незаконно притежавани бойни патрона.

Установени са и потърпевши от престъпната дейност, които са били заплашвани, изнудвани и многократно им е нанасян побой.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5868 |19.04.2012 Арестуваният в мол Кленовски се прибрал в България . 18| 6735 |27.02.2012 Не е нормално да няма арестувани за побоя на Багата . 14| 7076 |30.12.2011 Биячите на Порожанов били облечени като войници . 44| 5602 |09.09.2011 Цв. Цветанов: Погваме лихварите преди изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads