Реклама / Ads
0| 4729 |23.11.2016 НОВИНИ

Лиляна Павлова: Санирането е спряно временно

.
Лиляна Павлова
Програмата за саниране е преустановено временно сключването на нови договори. Всички сгради, които вече са в процедура по обновяване, имат сключени договори, имат избран изпълнител, за тях изпълнението на програмата продължава. Това каза министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова.
 
Спира се подписването на договори, за да получи тази програма своя втори мандат и да не се надхвърли бюджетът й от 1 млрд. лв., в никакъв случай не става въпрос за инат и заяждане.

За да се подписват нови договори, трябва да получим подкрепата на парламента за отпускането на още 1 млрд. лв. за саниране, обясни Павлова. Хората харесват програмата и я искат. Дори БСП преживяха катарзис и казаха, че трябва да я има. За съжаление, Патриотичният фронт, които бяха в управляващата коалиция, не подкрепят програмата. Затова нека да изчакаме да мине дебатът в парламентът, но аз съм убедена в положителния ефект от програмата. Надявам се, че приемственост за тази програма ще има, подчерта регионалният министър в оставка пред БНТ.

По думите й, ако и третият мандатоносител не сформира правителство, единственият възможен вариант е сформиране на служебен кабинет, разпускане на Народното събрание и насрочване на дата за предсрочни парламентарни избори. Този парламент е изчерпан като доверие и възможност да формира мнозинство. На президентските избори българските граждани искат промяна и ние трябва да им дадем тази възможност, не бива да стоим на инат, категорична е Лиляна Павлова. За последните 2 г. направихме много да стабилизираме държавата, защото тя беше в много лошо състояние. Оставяме едно добро наследство и всеки следващ кабинет може веднага да започне да работи, надявам се, в дух на приемственост, каза министърът в оставка.

Тя заяви, че няма притеснения относно зимното почистване, както и за останалите регионални политики. Оставям едно подредено министерство. За всички областни имаме избрани изпълнители – има машини, както и препарати за зимно почистване. Готовност има, изпълнението е въпрос на мобилизация, заяви Лиляна Павлова. Тя бе категорична, че при гафове на снегопочистващите фирми ще бъдат налагани глоби.

Регионалният министър в оставка коментира и оставката на шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров. Инж. Лазаров е част от нашия екип. Каза ми, че подава оставка, защото се чувства част от правителството. Под негово ръководство АПИ направи много – и за пътната безопасност, и за строителството и ремонтите на пътища, посочи Павлова. Тя уточни, че не й е предлаган постът еврокомисар и не е коментирала с никого темата, каквито информации се появиха.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4288 |22.11.2016 Екатерина Захариева и Лиляна Павлова спрягани за еврокомисар . 1| 4013 |22.11.2016 „Политико” : Лиляна Павлова и Екатерина Захариева спрягани за еврокомисар . 2| 5096 |22.11.2016 Цветанов потвърди: Спираме санирането . 0| 6778 |21.11.2016 ГЕРБ падна и Павлова спря санирането

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads