Реклама / Ads
25| 5541 |03.02.2015 НОВИНИ

Л. Павлова: Най-бързият печели

.
Регионалният министър Лиляна Павлова Източник: Булфото
Когато трябва да се избира между няколко сгради за саниране, приоритет имат най-старите. Стартираме с един милиард, който е недостатъчен за всички. Не може да се каже с точност колко сгради ще бъдат санирани. Затова е важно колкото се може повече да направим, докато има финансиране.
 
Това коментира регионалният министър Лиляна Павлова в сутрешния блок на бТВ. Няма проблем с критериите и програмата е максимално справедлива, увери Павлова.

Тя отрече да има подбор на общините по партиен признак. Панелните блокове са най-много в големите градове и за да няма дискриминация, даваме равен шанс на всички. Дали сме такъв шанс, че независимо от коя политическа сила се управлява дадена община, също да се възползват от програмата. Въпросът е кой ще е най-бърз.

Определящо ще бъде желанието на собствениците и бързината, с която създадат сдружения, разясни регионалният министър. Има възможност догодина към този фонд да се добавят още 300 милиона. Фирмите, които ще изготвят санирането, ще бъдат различни в зависимост от най-изгодната предложена цена.

Остъклените тераси няма да се бутат, единствено ще се поднови дограмата, ако не се нарушава конструкцията на сградата.

По повод природното бедствие, което ни сполетя в последните дни, Павлова посочил, че в момента най-критично е положението в района на Елхово и там предстои много тежък ден. Oстават 2 см докато прелее река Тунджа.

„В 8 часа е започнала евакуацията, евакуирани са до момента 270 човека”, обясни Павлова и заяви, че е започнала евакуацията на още 220 човека. „Имаме 4 критични района. В района Девин - Доспат имаме свличане на пътища и четири опорни стени са отнесени. За съжаление има много участъци, които са затворени в това направление. В Доспат и Девин има много паднали подпорни стени, паднала скална и земна маса”, допълни Павлова.

По думите й се прави всичко възможно, за да бъде отворена поне едната лента за движение, тъй като в противен случай двата града ще останат напълно изолирани.

„Два са проблемите участъка в област Бургас – Слънчев бряг и Обзор. В Обзор е затворено движението в едното пътно плътно, обхода за Бургас е през Дюленски проход, посока Варна има само едно платно, каза тя. Павлова обясни, че когато вали дъжд всички институции са безсилни. Тя добави, че се прави контролирано изпускане на язовирите.

„За област Варна най-тежко е положението в община Аврен и в община Дългопол. Това са двете общини, в които имаше превантивно евакуиране на 4 села. Днес най-вероятно хората ще бъдат връщани поетапно, тъй като сега преливат язовирите Камчия и Цонево. Най-добрата новина е, че от тази нощ няма залети къщи”, каза Павлова и допълни, че това се дължи на контролираното изпускане на язовира.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5177 |28.01.2015 Павлова: Програмата за саниране 2 г. или до изчерпване на парите . 2| 4877 |19.01.2015 Гордост! Ученици от СМГ спечелиха 7 медала в Казахстан . 11| 3839 |21.12.2014 Лиляна Павлова: Ще харчим толкова, колкото изкарваме . 1| 3952 |18.12.2014 Павлова: България няма да загуби нито един лев по ОП „Регионално развитие” за 2014 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads