Реклама / Ads
9| 5791 |27.11.2013 НОВИНИ

Лиляна Павлова:Управлението на еврофондовете вещае апокалипсис

.
Оценката от Брюксел дойде много бързо, само шест месеца след управлението на БСП, това показва, че ЕК им няма доверие. Чрез спирането на ОП "Околна среда" се доказва, че правителството не си върши работата. Това каза депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова в предаването "Лице в лице" по bTV.
 

"Това правителство беше обявено като експертно, а министрире в него само обвиняват предишните управляващи вместо да си вършат работата. Проблемите, които се тиражират от правителството, политизират темата за спрените еврофондове", обяви Лиляна Павлова. Според нея трябва да се каже къде има проблеми, за да бъдат решени те.

"Има добър темп на усвояване и това е факт. Средствата, които получихме вече работят за фондовете и за хората и това се вижда. Трябва да се разбере къде има проблеми, да. В обществените поръчки има грешки, които от ЕК са хванати и са ни препоръчали да сменим подхода. Не е важно кой е виновен, а да локализираме тези грешки и да ги отстраним. Трябва да сменим методиката си. Това заяви депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски в същото предаване. "ЕК в момента няма достатъчно средства и затова търси начин да спре различни проекти. Трябва да се съсредоточим да не прекрачваме определени граници, да се концентрираме на грешките и да се постараем да не се случват вече. България е първенец по това, че сама си въведе най-много финансови корекции при предишното управление", обясни Михалевски.

Според Лиляна Павлова проблемите идват от злобословието на министрите. "Те трябва да се озаптят и да престанат да хулят по предишното управление". България не е получавала такова писмо за спиране на плащане. Имаше проекти, които ние спряхме, променихме методика, изчистихме грешките, наложихме финансови корекции и защитихме българския интерес. Ако сега се наложат финансови корекции, това ще струва милиарди и по този начин ще фалират общини", смята Павлова. "Вашият министър на околната среда уточни, че това спиране ще струва на държавния бюджет 25% безвъзмездно, които от Брюксел няма да бъдат възстановени", допълни тя.

По думите на Михалевски грешките са в нашите умове. "Ние не губим парите, те ще останат и ще могат да бъдат ползвани от други общини. Трябва да се съобразим с мнението на ЕК. Ние сами трябва да си дадем отговор като българи, можем да продължим с медийните изяви, но това няма да помогне на страната". С тази теза се съгласиха и двамата гости.

Според Павлова правителството не знае за какво са спрени тези средства. " Зинаида Златанова допусна много грешки. Тя трябваше не два седмици да стои тук и да казва, че не знае защо са спрени средствата, защото нямаме писмо, а трябва да е в Брюксел и да се интересува, да прави всичко възможно да ни бъдат пуснати отново. Ако Брюксел няма доверие на правителството, ние от ГЕРБ сме готови да отидем и да помогнем, за да защитим националния интерес".

"За метрото парите липсват, както и за инфраструктурните проекти, затова ние ще търсим съфинансиране, защото това са много важни проекти", обяви депутатът от КБ.

Лиляна Павлова заяви, че се очертава апокалипсис след това управлението на еврофондове. Тя смята, че ще бъде нулева година, която ще е фатална за страната. Заемът в размер на един милиард, който изтегли правителството, за да се хареса на Европа няма да свърши работа, а ще остане да се плаща от всички нас. Аз съм привърженик на политическия диалог, но коалиция с ГЕРБ е невъзможна, заяви Михалевски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5097 |20.11.2013 Правителството отчете с оптимизъм за еврофондовете . 21| 5466 |19.11.2013 Борисов: При тройните коалиции, еврофондовете спират . 42| 5420 |12.10.2013 Златанова: ГЕРБ лъжат за еврофондовете . 22| 5827 |23.08.2013 Дончев към Зинаида Златанова: Общи приказки за еврофондовете не вървят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads