Реклама / Ads
0| 6311 |14.06.2017 НОВИНИ

Люба Кулезич: Словесните бомби на Лозан Панов и погубената чест на българската Темида

.
Люба Кулезич
„Вчера председателят на Върховния съд Лозан Панов пак хвърли бомба. Вярно, словесна бомба. Но пък неговите гърмят не по-зле от истинските“. С това започна традиционния си коментар днес водещата Люба Кулезич.
 
„Все повече разбирам защо враговете му толкова се впрягат от умението му да воюва за убежденията си с думи. При това без да пуска кръв за разлика маскираните мерзавци, които щяха да го замерват с току що одрани агнешки глави. Но пък словото на Панов се цели право в сърцевината на проблемите“, продължава водещата.

„Този път той извади от обувките лобито на Цацаров във Висшия съдебен съвет с иронична закана, че ще разкрие своите шест имена на съдии, които трябва да бъдат избрани в правителството на Темида. И го направи – явно в отговор на скандала, който тръгна от Върховния административен съд, а неговият шеф Георги Колев безуспешно се опита да замаже. В „Медиапул” изтече мейл до всички административни ръководители на съдилища преди изборите за съдии във ВСС. Окръжното е изпратено от секретаря на съда Александър Николов и подписано от председателя Колев. В него се посочва името на правилния съдия, който трябва да бъде въдворен сред кадровиците на съдебната система“.

„Естествено, блюстителите на стакувото отказаха да вземат отношение по това нахално и явно нарушение на правилата. То е знак, че битката за тоталното завладяване на съдебната система в услуга на скрити лобистки интереси се е ожесточила до край“, категорична е Кулезич. В коментара си тя допълва: „Лозан Панов хвърли съчка в огъня с провокацията, че щом се е стигнало до предрешаване на изборите с оповестяването на предпочитаните кандидати за съдии, ще го направи и той. И го направи. В духа на Марк Твен или на Бърнард Шоу – изберете си“.

„Изразът: „дано да мога да го кажа и другата седмица” от устата на съдия №1 звучи стряскащо. Като елегантно предупреждение, че всеки опит за цивилизован отпор на шуробаджанашката диктатура в съдебната система може да доведе до саморазправа в стил „Бай Ганю отмъщава на Алеко”.

„Моля се Лозан Панов да не е прав в своите дискретно изразени опасения. Но съм сигурна, че култовият списък на шесте фаворитни имена на застъпници на погубената чест на българската Темида ще остане в летописите на сегашното ни време, възпалено от лъжи, демагогия и политическа бруталност“, завършва своя коментар Люба Кулезич.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4277 |26.03.2017 Люба Кулезич: Октоподът Шиши ще предсказва изборите . 6| 8784 |25.03.2017 Кулезич: Целият свят наопаки, българите - на терсене . 3| 9420 |02.03.2017 Без страх от неудобни въпроси в „Честно казано с Люба Кулезич“ . 9| 16221 |29.01.2017 Люба Кулезич: Медийна омерта за доклада на ЦРУ и КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads