Реклама / Ads
25| 4970 |22.12.2020 НОВИНИ

Д-р Любомира Николаева-Гломб: Ваксините не са кренвирши. Лекуващият лекар ще каже какво да си сложим

.
д-р Любомира Николаева-Гломб
Ваксините не са кренвирши, за да избираме какво да си сложим. Това ще го каже лекуващият лекар. Аз лично залагам на РНК технологията. До момента половин милион са ваксинирани в щатите. Други 270 000 са ваксинирани в Англия. Там съобщават само за 6 случая на тежка алергична реакция. Чувам колебания по отношения на ваксината. Вероятността да си тежко болен е много по-голяма от нежеланите реакции срещу ваксината.
 

Това заяви пред Нова телевизия вирусологът д-р Любомира Николаева-Гломб.

 

По думите й всички мерки за ваксината са направени, за да се засили контрола и за да не се похаби производството.

 

"Всичко е инвестирано в производството на тези ваксини. Не биа да се удавим на каря на Дунава", посочи медикът.

 

По думите на вирусолога е нормално да има случай на алергична реакция, но всеки лекар е длъжен да знае как да реагира.

 

Относно новия щам на COVID-19 тя заяви: В тежестта на боледуването промяна няма.

Мутацията на коронавируса е била засечена в началото на септември във Великобритания, а в момента има единични случаи в някои държави.

 

"Новият вариант е засечен за пръв път при пациент на 20 септември. На 9 декември вече 62% във Великобритания са с тази мутация. Лека полека новият вариант измести съществуващите досега. Това се вижда единствено на генетично ниво. В тежестта на заболяването няма промяна. Има 70% увеличение на инфектираните. Не се знае дали това не се дължи на повишения ръст на изследване във Великобритания", посочи Гломб.

 

"Ваксината не се обезсмисля. Изхождайки от теорията на ваксината, антителата които се образуват се насочват към различни епитопи на вируса. Това, че един е променен, не значи, че другите са променени", допълни още вирусологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 3935 |21.12.2020 Интерпол: Ваксините ще са „течното злато“ на 2021 . 14| 10421 |18.12.2020 Белгийският държавен секретар по погрешка издаде цените на ваксините . 16| 3694 |13.12.2020 Радослав Гайдарски: Възможно е да има реакция към ваксините, но в това няма страшно . 14| 4012 |13.12.2020 Лекар от Токио: Ако ваксините са успешни, всичко ще приключи скоро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads