Реклама / Ads
3| 8457 |18.10.2007 НОВИНИ

Людмил Стойков излезе от „Съюз за Перник" заради клевети на жълта депутатка

.
Сензация сътвори бизнесменът Людмил Стойков в Перник. Собственикът на курорт "Дюни" обяви, че напуска сдружението "Съюз за Перник". Повод за неочакваното решение са нападките на депутата от НДСВ Татяна Калканова.
 
Тя обяви преди дни, че в пернишките магазини се купували гласове по 50-80 лева. Литераторката, която се прочу преди време с научния си труд за това как софиянци кръщават децата си, обяви още, че знаела за някакъв мистериозен списък от 15 000 имена и ЕГН, който бил направен от кандидат-кметове. Доказателства обаче не посочи.

Активността на Калканова надминава тази на предизборните щабове, което е доста странно. Тя се обявява за чисти избори, но говори само за други партии, а за своите кампании мълчи, коментират перничани. Те си спомнят как тя обикаляла селата и обещавала парични помощи, ако гласуват да влезе в парламента. После закарала някакъв бизнесмен, който купил люлка в едно от тях.

Стойков бил готов на открит диспут с Калканова по всички въпроси, които тя повдига, но след изборите на 28 октомври. Сега тече кампания и да отвличаме вниманието на хората с някакви измислени от Калканова теми, не е много достойно, смята бизнесменът.

kalkanova.jpgМеждувременно Татяна Калканова оглави инициатива за некупуване на избирателни гласове. Тя даже щяла да отпечата и разпространи 10 хиляди листовки с разяснения за обикновените перничани. Кой ще плати акцията обаче е тайна. Както е тайна откъде е намерила пари за двете си мащабни предизборни кампании в региона.

„Калканова може да говори каквото си иска. Аз водя чиста кампания и нейните подмятания не ме касаят", заяви кандидатът за кмет, подкрепен от „Съюз за Перник" Димитър Колев. Бившият областен управител на Перник продължава своите срещи с избиратели, на които представя своя план за доброто и рационално управление на общината.  

Татяна Калканова е зам.-шеф на парламентарната комисия по образование, но вместо с проблемите на на образованието и учителската стачка, се занимава с компроматни войни в Перник, недоумяват преподаватели от града. Те припомнят изказвания на Калканова от 2005 г., че реформата в образованието е започнала и ще бъдат съкратени най-малко 5000 учители на първо време. По онова време обяснявала и че ще се вдигнат учителските заплати. Други пък недоумяват как филоложката Калканова се е озовала и в комисията по енергетика.

Интересен е един анализ във в. „Сега", където се казва: „Ако си поиграем на психолози, от тази гледна точка Калканова също си тежи на мястото. Изборът й на дисертационна тема говори за майчински инстинкт. Депутатката, завършила българска филология, е провела куп интервюта, за да установи по каква логика столичани избират имената на децата си. Трудът й "Динамика на личните имена в София в периода 1970-1994 г." е публикуван като книга, и то в две издания. Калканова установява, че столичани са спазвали семейните традиции в имената, но с известен стремеж към екстравагантност, дори и във времената на зрял социализъм. Така например баба Димитрина има внучка Дейзи. Като евентуална бъдеща сфера за изследване й препоръчваме със смигване темата „Динамика на имената в кандидат-депутатските листи".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4883 |25.08.2007 Лучано Павароти излезе от болницата . 0| 5622 |12.04.2007 И Малкия Маргин излезе от ареста по здравословни причини, страдал от епилепсия . 0| 6939 |30.03.2007 НАТО писа „двойки” на министър Близнаков и ген. Стойков . 0| 5801 |09.05.2007 Румен Овчаров излезе в неплатен отпуск

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads