Реклама / Ads
0| 5622 |12.04.2007 НОВИНИ

И Малкия Маргин излезе от ареста по здравословни причини, страдал от епилепсия

.
Състав на Софийски градски съд промени мярката за неотклонение на Николай Маринов-Малкия Маргин от задържане под стража в домашен арест. Магистратите сториха това след като изслушаха мотивите на защитата и резултатите от тройната съдебно-медицинска експертиза
 
  Състав на Софийски градски съд промени мярката за неотклонение на Николай Маринов-Малкия Маргин от задържане под стража в домашен арест.
Магистратите сториха това след като изслушаха мотивите на защитата и резултатите от тройната съдебно-медицинска експертиза. Според тях здравословното състояние на Маринов е несъвместимо с условията на следствения арест. Той е имал неколкократни епилептични припадъци в резултат на продължителен престой при ограничителни условия. Самият Николай Маринов, който е в ареста от година и половина, също описа здравословното си състояние пред съда. Съдиите прецениха, че не е отпаднала опасността подсъдимият да извърши ново престъпление, но на лице е ново обстоятелство, свързано с неговото здравословно състояние.
Припомняме, че Красимир Маринов-Големия Маргин беше освободен през декември миналата година също по здравословни причини и вече претърпя операция от дископатия.
Братята Николай и Красимир заедно с още пет души са обвинени по едно от ключовите за МВР и прокуратурата дела в България - за подготовка на три убийства - на о.з. ген. Любен Гоцев, на свързания с ТИМ финансист Никола Дамянов и на покойния вече Иван Тодоров – Доктора. Поради влошено здравословно състояние от началото на съдебния процес бяха променени мерките от задържане под стража в домашен арест на Красимир Маринов и Веселин Тошев, с по-лека мярка е и Светлин Карагеоргиев. Засега зад решетките остават Иво Карагеоргиев, Бисер Илиев и Стефан Рангелов, който е с влязла в сила присъда по друго дело.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 73 |29.03.2024 Досега - за три години и седем вота държавата е похарчила 710 милиона лева . 0| 97 |29.03.2024 20 години в строя на НАТО! . 0| 113 |29.03.2024 Чао, Алкарас! Григор Димитров победи испанеца и е на полуфинал в Маями . 0| 2089 |28.03.2024 Спипаха дипломатическа кола с нелегални мигранти на "Капитан Андреево"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads