Реклама / Ads
16| 5898 |14.01.2022 НОВИНИ

Лют скандал между спортния министър и Илиана Раева, размениха тежки обвинения

.
Радостин Василев и Илиана Раева
”Аз съм човекът, който затваря кранчетата, които са текли дълги години към сервилните лакеи на мафията. Достатъчно смел и целеустремен съм, за да го направя. Първите писъци в системата на спорта ще дойдат от тези, които са най-облагодетелствани от системата на мафията, която дълги години е завладяла българския спорт”. Така спортният министър Радостин Василев отговори на обвиненията на президента на БФ по художествена гимнастика Илиана Раева.
 

След срещата между федерациите и ММС, Раева отправи остра атака към Василев, обвинявайки го, че "атаката на новия министър на спорта се прехвърли от Наско към мен". Малко след това той отговори на Раева на извънреден брифинг в сградата на ММС.


"Никога не съм нападал г-жа Раева, нито нейния съпруг, нито нейния спорт. Няма да позволя председателят на една федерация да извива ръцете на министъра и да му обяснява как имало 1,5 милиона отделени при Пламен в Национална спортна база. Те си говорят на малки имена, явно Пламен Манолов за г-жа Раева е Пламен, за мен това е директорът на НСБ. Тя го питала дали случайно не е похарчил тези пари и дали случайно не са останали, за да се построи тази зала. Такива неща между Илиана Раева и Пламен Манолов не ме интересуват, има си официален ред. Тук някои хора, облагодетелствани от мафията, си говорят на малки имена. Само че за мен те са г-н Манолов и г-жа Раева и аз с тях си говоря по официален ред. И този разговор го имам, знаете, че аз обичам да протоколирам всичките си разговори. Една политическа дама го разбра и още се чуди какво е станало с нея. Всичко е черно на бяло. Ако някой има други неверни твърдения, ще ги развенчаем набързо", каза той.


Той обяви, че предстои сериозна проверка в структурите на Министерството и някои федерации. "Отношението е ясно - аз съм човекът, който затваря кранчетата, които са текли дълги години към сервилните лакеи на мафията. Достатъчно смел и целеустремен съм, за да го направя. Първите писъци в системата на спорта ще дойдат от тези, които са най-облагодетелствани от системата на мафията, която дълги години е завладяла българския спорт. Започвам жестока проверка в структурите на Министерството, свързаните дружества, тотализатора, тази проверка съм я координирал с министър Рашков, с министър Асен Василев, с премиера Кирил Петков, Агенция Държавна финансова инспекция, Сметна палата. Вероятно някой може да е чул, че БФХГ ще е една от проверяваните федерации за дълъг период от време насам и да си мисли, че може да ме вкара в изкуствен скандал. Уважавам изключително много спорта, но просташко и невъзпитано отношение и държание към министъра на спорта, към проф. Дашева и към екипа на Министерството няма да толерирам".

 

"Изказването на г-жа Раева не отговаря на истината. Независимо дали ти харесва или не, трябва да подхождаш с уважение към институцията. Самото присъствие с шапка в залата показва едно отношение. Когато един човек е дошъл недобронамерен, както и да подходиш към него, той търси конфронтация с теб. Аз имам твърде много работа, за да влизам в междуличностни нападки с г-жа Раева. Моите наблюдения показват, че БФХГ се е ползвала с изключителен финансов ресурс в сравнение с другите федерации, което действително е във връзка с резултатите. Тя отговори, че това мое твърдение я обижда и че аз не разбирам от художествена гимнастика. Аз не мога да отговарям за психическото състояние на г-жа Раева, съжалявам, че тя изпада в състояния на несигурност, може би трябва да потърси квалифицирана помощ, но аз съм министър и говоря само с факти. Вчера ми се обиди нейният съпруг, днес тя ми се обиди, ние влизаме в предаването Семейни войни", допълни Василев.

 

"Г-жа Раева дойде преднамерено с идеята да обиди проф. Дашева и да действа агресивно, но понеже ние не желаем да влизаме в нейния начин на комуникация, и тя срещна интелектуална и емоционална съпротива. Нейният пост е преднамерен, нечестен и лъжлив. Аз обичам да изобличавам лъжата. Никога не съм се държал невъзпитано и никога не съм нападал семейството ѝ, то не ме интересува, нито самата тя. Мен ме интересува Федерацията по художествена гимнастика. Ако тя е свикнала да говори с министър Кралев, с предишния премиер г-н Борисов, аз с федерациите комуникирам само по официален ред. Става въпрос за принципи, затова не съм приел нито един представител на федерация до днес, за да няма спекулации", каза още спортният министър.

 

"Когато виждам последните стенания на обгрижваните от статуквото, на мен това ми доставя огромно удоволствие. Няма кой да ме уплаши, по никакъв начин. По никакъв начин не могат да ме отклонят от целта. Получавам намеци, обаждания, "тук ще видиш" - нищо няма да видя, те ще видят", завърши спортният министър.

"След като чух какво каза министърът, аз вече съм убедена, че това е някаква целенасочена атака към мен и семейството ми, надявам се да не е към БФХГ. Нали разбирате за какво обвинение става въпрос, че ние сме били облагодетелствани от мафията. Той излъга, абсолютно излъга", заяви президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева в отговор на спортния министър Радостин Василев.

 

"В никакъв случай не съм казвала, че от нещо съм недоволна. Това, което съм написала, е стопроцентовата истина. След като чух какво каза министърът, аз вече съм убедена, че това е някаква целенасочена атака към мен и семейството ми, надявам се да не е към БФХГ. Не знам защо каза, че ние сме били облагодетелствани, напротив, всяка година на нас ни се режеше от бюджета и след това търсихме спонсори, за да могат да се случат нещата", каза Раева след извънредния брифинг на Василев.

 

"Изумена съм това, което казва той. Той се опитва да настройва федерация срещу федерация. Той каза, че има на запис всичко, ами държа да го покаже, да чуете какво съм казала. "Милион и половина от мафията облагодетелствани", вие нали разбирате за какво обвинение става въпрос, че ние сме били облагодетелствани от мафията. Той излъга, абсолютно излъга. Опита се да ме засегне на психическо състояние, на възпитание, няма как да ме засегне. Аз никога не съм търсила него по телефона, един-единствен път, след като получихме документите, се обадих, защото смятам, че той трябва да е запознат. Те бяха лъжа след лъжа. Не съм казвала Пламен, а Пламен Манолов. Опита се да се вмени на журналистите някаква демонична моя характеристика беше направена. Той целенасочено се опита да ме компрометира. Това е абсолютна атака, да трупа някакъв авторитет на гърба на някои федерации, явно си е избрал БФХГ", допълни тя.

 

"Той е министър и трябва да работи с всички федерации. Аз съм президент на федерация и трябва да работя с всеки спортен министър. Да видим", каза още Раева

 

Днес ще има нова среща между двамата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4218 |13.01.2022 Спортният министър уволнява цялото ръководство на тотото . 10| 3091 |12.01.2022 Столтенберг: Между НАТО и Русия много трудно ще се изградят мостове . 0| 3166 |11.01.2022 Катастрофа между три тира затвори Прохода на Републиката . 7| 3434 |11.01.2022 Спортният министър: За 15 дни за „Българска армия“ е направено повече, отколкото за 10 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads