Реклама / Ads
2| 3538 |25.11.2023 НОВИНИ

Ливърпул прекъсна печелившата серия на Ман Сити. Ерлинг Холанд постави рекорд

.
Ерлинг Холанд Източник: Erling Haaland/Facebook
Манчестър Сити завърши наравно 1:1 у дома с Ливърпул в дербито от 13-ия кръг във Висшата английска лига. Шампионите имаха превъзходство и повече голови положения, но "червените" се добраха до едната точка и запазиха разликата между двата отбора на върха от една точка.
 

В 11-ата минута Фил Фоудън пропусна да открие в полза на Сити, а пет минути след това Едерсон направи добро спасяване след опит за гол на Дарвин Нуниес, предаде БТА.

 

Ливърпул прекъсна серията на Манчестър Сити от 23 поредни победи на "Етихад Стейдиъм", след като първият и вторият във временното класиране на Премиър лийг преди този кръг направиха 1:1 в голямото дерби на върха.

 

В 27-ата минута Нейтън Аке асистира за Ерлинг Холанд, който откри резултата с 50-ия си гол във Висшата лига за 48 мача, което е нов рекорд. 

 

Превъзходството за шампионите продължи и в 44-ата минута Фоудън отново не можа да се разпише в мрежата на отбора от Мърсисайд. 

 

В 68-ата минута попадение на Рубен Диаш беше отменено заради нарушение срещу вратаря Алисън Бекер на Мануел Аканджи, а Холанд пропусна да направи 2:0 малко по-късно.

 

В 80-ата минута Трент Александър-Арнолд изравни след подаване на Мохамед Салах.

 

В самия край на допълнителното време удар с глава на Ерлинг Холанд не намери мрежата зад Алисон.

 

Преди дербито на върха Манчестър Сити беше в серия от 23 поредни победи у дома във всички турнири. Водения от Пеп Гуардиола състав е на първо място с 29 точки, докато Ливърпул е на втора позиция с точка по-малко. 

 

По-късно днес Арсенал играе като гост срещу Брентфорд и ще се изкачи на първо място в класирането при евентуална победа срещу лондонския си съперник.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3191 |25.11.2023 Владислав Панев: Резултатите на правителството са добри, повишената перспектива пред кредитния ни рейтинг го показва . 24| 2933 |25.11.2023 Джамала: Русия ме атакува още от 2016 г., така работи пропагандната ѝ машина . 1| 2663 |25.11.2023 Египет: Има положителни знаци за евентуално удължаване на примирието в Газа . 26| 3309 |25.11.2023 Справедливост, права и достоен живот за всяка жена искат шестващите за "Нито една повече"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads