Реклама / Ads
6| 3101 |21.10.2024 НОВИНИ

Лойд Остин в Киев: Изправени сме пред исторически прелом в битката срещу "призрака на агресивна Русия"

.
Володимир Зеленски и Лойд Остин
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин обяви подробности за пакет от помощи за Украйна в размер на 400 млн. долара по време на посещение в Киев, обещавайки постоянна подкрепа само две седмици преди решаващите президентски избори в САЩ.
 

Остин пристигна в момент, когато украинският президент Володимир Зеленски настоява пред западните си съюзници да отменят ограниченията за използване на оръжия с далечен обсег на действие и настоява за незабавна покана за присъединяване към НАТО.

 

"Имам удоволствието да обявя днес поемането на ангажимент за отпускане на пакет от 400 млн. долара за осигуряване на вашите сили с допълнителни боеприпаси, бронирани превозни средства и противотанкови оръжия“, заяви Остин по време на среща със Зеленски.

 

Пакетът е част от предварително обявената от Белия дом подкрепа за Украйна, предаде АФП.

 

В по-късна реч в Киев той се застъпи за солидарност с Украйна в момент, когато Киев се опасява от перспективата за намаляване на военната подкрепа от САЩ, ако Доналд Тръмп бъде избран в Белия дом следващия месец.

Той не коментира призива на Зеленски за присъединяване към НАТО или "плана за победа“, който украинският лидер очерта миналата седмица и с който се търси засилена подкрепа от страна на Запада за разгромяване на войските на Москва.

 

"Изправени сме пред исторически прелом“, каза Остин. „Можем да продължим да се противопоставяме твърдо на агресията на Путин. Или можем да позволим на Путин да се справи и да обречем децата и внуците си да живеят в един много по-кървав и опасен свят“, продължи той.

 

Посещението на Остин се състоя няколко дни след като южнокорейското разузнаване съобщи, че Северна Корея е изпратила хиляди войници в подкрепа на войната на Москва в Украйна.

 

Остин призова за решителност срещу "призрака на агресивна Русия, подкрепяна от други автократи - от Северна Корея до Иран“.

 

Около 1500 севернокорейски войници се намират в Русия, където се аклиматизират и вероятно ще се отправят към фронтовата линия, съобщи шпионската агенция на Сеул, като още войници ще заминат скоро.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2699 |21.10.2024 Иван Хиновски: Министерството на енергетиката проявява престъпна безотговорност към подготовката за либерализацията . 4| 5330 |21.10.2024 Отлетя към небето легендата в хевиметъла Пол Ди Ано . 1| 2611 |21.10.2024 Експерт с предупреждение за омагьосания кръг на бързите кредити . 6| 3222 |21.10.2024 Бил Нелсън, директор на НАСА: Може да имате астронавт, космическият бизнес може да вдигне икономиката ви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads