Реклама / Ads
15| 3362 |08.06.2023 НОВИНИ

Лорер, ПП-ДБ: Притеснени сме от заявката на ГЕРБ, че не носят отговорност за ротационния кабинет

.
Това, което ни безпокои е, че ГЕРБ-СДС не искат и няма да носят отговорност за ротационното правителство.
 

Това заяви пред bTV депутатът от “Продължаваме Промяната” - “Демократична България” Даниел Лорер. 

 

Той коментира още, че президентът Румен Радев “с мъка се е разделил с властта”. Лорер не знае как напредва кабинетът по темата за назначаването на зам.-министрите, но увери, че ПП-ДБ няма договорка с ГЕРБ-СДС за тяхното назначаване. Темата предизвика напрежение между служебното правителство “Донев” и кабинета “Денков - Габриел”. На съвместната пресконференция при предаването на властта Гълъб Донев призова за приемственост, но срещна критиките на акад. Николай Денков, който обвини служебното правителство, че вместо да гарантира приемственост и спокойно предаване на властта, е освободило редица зам.-министри. 

 

Лорер коментира и избора на Делян Пеевски за член на Комисията по конституционни въпроси, който доведе до напрежение между представителите на ПП-ДБ и “Възраждане”. Лорер посочи, че Пеевски е спорна фигура и за групата ПП-ДБ е недопустимо да го подкрепят за член на ресорната парламентарна комисия.

 

“Изисква се огромна политическа смелост да направиш правителство с подкрепата на ГЕРБ и конституционна реформа, подкрепена от ДПС”, аргументира се Лорер.

 

Лорер уточни, че ПП-ДБ не са търсили БСП за конституционно мнозинство, защото по думите му позицията им не е ясна. 

 

Депутатът от ПП-ДБ коментира още, че кабинетът няма да прави масови чистки и ще назначи нови хора там, където има истинска необходимост от това. 

 

“Може да се открие истинска необходимост от нови хора на много места след управлението на служебния премиер Гълъб Донев”, допълни Лорер. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2924 |05.06.2023 Владислав Панев, ПП-ДБ: Радев сигурно стиска палци кабинетът да не мине . 11| 3488 |27.05.2023 Милен Матеев от ПП-ДБ: Изказването на Габриел бе за симпатизантите на ГЕРБ, не сме обсъждали промени в службите . 5| 3608 |26.05.2023 Съпругът на починалата родилка в Русе: Без притеснения, от болницата казаха, че сме изтеглили късата клечка . 3| 3043 |25.05.2023 Г. Ганев, ПП-ДБ: Едва ли ще има преразглеждане на формулата, която беше постигната с Мария Габриел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads