Реклама / Ads
8| 3017 |21.12.2022 НОВИНИ

По-лоша руска мобилна мрежа и интернет след оттеглянето на Nokia и Ericsson

.
Когато производителите на телекомуникационно оборудване Nokia (NOKIA.HE) и Ericsson (ERICb.ST) напуснат Русия в края на годината, това вероятно ще осакати стабилно мобилните мрежи в страната и то в дългосрочен план. 
 

Причината - оттеглянето на тези компании ще предизвика влошаване на комуникацията за обикновените руснаци.


Петима висши ръководители на телекомуникации и други източници от индустрията казаха пред агенция "Ройтерс", че ще има прекъсвания на телефонни обаждания и по-слаба интернет връзка заради липсата на възможност операторите да коригират или надграждат софтуера.


Ericsson и Nokia, които заедно представляват голям дял от пазара на телекомуникационно оборудване и близо 50% по отношение на базовите станции в Русия, произвеждат всичко от телекомуникационните антени до хардуера.


Икономиката на Русия досега издържа на санкциите и контрола върху износа, въведен от правителствата, след като Москва нахлу в Украйна на 24 февруари. Оттеглянето на Nokia и Ericsson може да има по-дълбоко въздействие върху руското ежедневие, като в крайна сметка затрудни нещо наистина обикновено като телефонните разговори. 


Руското цифрово министерство не отговори на искания за коментар, но тази седмица Максут Шадаев, министър на комуникациите и медиите, каза, че четири телекомуникационни оператора подписват договори за изразходване на повече от 100 милиарда рубли (1,45 милиарда долара) за оборудване, произведено в Русия.


Водещият руски телекомуникационен оператор МТС (MTSS.MM) отказа да коментира, пишат от агенция "Ройтерс". Megafon, Beeline на Veon (VON.AS) и Tele 2 - другите компании, съставляващи голямата четворка телекомуникационни фирми в Русия, също не отговориха на искания за коментар.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4623 |20.12.2022 Служебното правителство е вложило целия политически и държавен ресурс да облагодетелства руската ”Лукойл” . 2| 3159 |19.12.2022 Анализаторът Валерий Тодоров: Какво ще е важното съобщение на Путин - включване на Беларус в руска офанзива? . 29| 10004 |17.12.2022 Вартоломей обяви Руската църква за ерес и инструмент на кървавия режим на Путин . 5| 3139 |12.12.2022 Украинските сили са нанесли удари на руската групировка Вагнер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads