Реклама / Ads
4| 5122 |14.03.2020 НОВИНИ

Мая Илиева: ЗАТВАРЯМЕ временно палатковия лагер! ИЗВЪНРЕДНО положение!

.
Мая Илиева
До министъра на здравеопазването и всички вие г-да управляващи, които отказахте да се споразумеете с нас - медицинските специалисти. Аз съм медицинска сестра. Аз съм РЕАНИМАЦИОННА медицинска сестра.
 

 Наблягам на това, защото в МЗ не правят разлика между колегите, които работят в операционна и нас реанимационните, които поемаме пациентите след приключване на операцията. Искахме, само да работим на 7 часа, като тях . Ние сме тези, които се грижат за пациентите на изкуствена апаратна вентилация и в така създалата се ситуация ще имате нужда точно от такива специалисти.


За респираторите пиша ....дето сега тепърва ще купувате. Запомнете едно: може да купите и 100 респиратора, но ако НЯМА специалисти, които да обгрижват хората и да работят с тези апарати значи нямате нищо!


Искам да ви кажа, че РЕАНИМАЦИОННА медицинска сестра НЕ се става за един ден! Защото това, което работим НЕ е по силите на всеки, а трябва и много опит. Защото пациентите, които са в реанимация това са най- тежките и в много случаи залежали пациенти. Защото точно те имат нужда от специализирани грижи не само по отношение на хемодинамиката, но и по отношение на грижите за тях ( тук мога много да пиша).

 

Обръщам ви внимание, защото в пространството се прокрадват идеи " да бъдат мобилизирани социални работници, учени от БАН и т.н, които да бъдат обучени да работят с респираторите, а за медицински сестри да се минава на КУРС". Това е безумие и даже не си го помисляйте!

 

Нашите професии се изучават с години, ние сме ВИСОКО КВАЛИФИЦИРАНИ кадри, които НЯМА как и НЯМА с кого да замените! Аз лично обичам професията си и я считам за мое призвание. Можех да избера и друг път, имах тази възможност. Можех да избера работа, която не е толкова натоварена, имах достатъчно предложения. Но аз избрах да си остана РЕАНИМАЦИОННА  медицинска сестра и да работя това, което обичам.

 

НЯМАМ намерение да "дезертирам" и ще изпълня професионалния си дълг, ще бъда на първа линия особено в създалата се ситуация. Но....не на всяка цена,а само, когато вие г-да управляващи изпълните своите задължения, като се погрижите да запазите живота ми, като ми осигурите предпазни средства такива, каквито ползват моите колегите от останалите европейски страни. Защото тогава и САМО тогава аз ще мога да си свърша работата, както трябва и ще бъда полезна на хората в нужда. И за момента това е най- важното нещо, което задължително вие трябва да изпълните! За всичко друго ще се погрижи "търговското дружество", защото в тази ситуация то ще се върне, като БУМЕРАНГ срещу вас!

 

Защото сега ще се окаже, че тези болници и тези колеги, които ще поемат удара, ще работят денонощно, ще бъдат под карантина, ще рискуват живота си и ще спасяват живот НЯМА да си получат заплатите! А... няма да ги получат, защото се спира плановия прием на пациенти и плановите операции, НЯМА ОБОРОТ, НЯМА да се достигнат лимитите, НЯМА ПЕЧАЛБА за болницата пардон " търговското дружество"!

Да ви питам сега как държавата ще финансира " търговското дружество"?

 

Как ще ни заплатите за къртовския труд, който полагаме? Ето за това г - да управляващи ние казваме, че сте ни превърнали в " нормени работници". Ето затова казваме, че здравеопазването трябва да бъде въпрос на национална сигурност!

 

Защото ...дали някой от вас ДОБРОВОЛНО ще се откаже от своята заплатата за общото благо? Дали някой от вас ДОБРОВОЛНО ще ни плати кредитите към банките?

Дали някой ДОБРОВОЛНО ще се погрижи за нашите близки, деца и родители, през времето, когато ние изпълняваме " дълга" си, защото сме давали клетва? Ето за това става въпрос системата е ПОРОЧНА!

 

И въпреки всичко ние медицинските специалисти ОТНОВО в името на хората, в името на общото благо, в името на живота ще бъдем по работните си места!


ЗАТВАРЯМЕ временно палатковия лагер! ИЗВЪНРЕДНО положение!


И аз истински се надявам след това вие г - да управляващи да оцените труда ни и ДОБРОВОЛНО да ни решите проблемите! Не ни принуждавайте отново да излезем на улицата, не ни унижавайте, защото ние ще бъдем най - полезни там, където хората имат нужда от нас. Сега за съжаление " битка" ни чака надявам се все пак, че ще бъде със щастлив край.


А до тогава... Господ да пази!

От една " луда, терористка с психологически проблеми" или просто РЕАНИМАЦИОННА медицинска сестра...

 

Май Илиева, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3665 |13.03.2020 МЗ временно преустановява обученията на работещите в системата на спешната помощ по проект ПУЛСС . 0| 3425 |12.03.2020 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от вилна зона „Лозето“ . 0| 3647 |11.03.2020 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 1| 3637 |10.03.2020 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads