Реклама / Ads

 

28| 55131 |25.10.2020 НОВИНИ

Медицинска сестра: ”Скъпи” управляващи, дойде време да започне наддаване за специалисти в системата

.
Мая Илиева
Видите ли, изведнъж се оказа, че липсата на кадри е голям проблем на здравната система? И сега...”ревем”! И ще я спасим, като командироваме студентите по медицина 6-ти курс! Ехо...те отдавна работят! Не само от 6-ти, а още от 2-ри курс започват да работят и това е от години.

Отдавна студентите по медицина попълват дупките в системата и то абсолютно незаконно, защото ги назначават на сестрински места, изпълняват техните функции и компетенции, но се водят болногледачи по документи. Така, че тази идея няма да спаси системата, защото, ако ги изпратят принудително в инфекциозните звена, ще се оголят други сектори...


И представяте ли си какви " нагли" лекари се появили от Бургас дето искат по 500 лв на дежурство в Ковид отделение? САМО, защото ще рискуват живота си за да спасят нечий друг, ще дежурят облечени, като космонавти между 12-24ч, няма да почиват, няма да спят, няма се хранят нормално, няма да виждат семействата си, ако ги поставят под карантина, ще работят извънредно и в делник и в празник, ще им забранят отпуските и ще трябва да се надяват бурята да отмине бързо и да не останат САМО статистика в цифри!


Друго си е да си ресторантьор! Там само, защото може да фалираш никакви правила и заповеди не важат ...даже вируса е безобиден, важното е да се " наплющиш" и да ти видят сметката с 9те% ДДС ...да ти хареса! Ама, там за сметката никой не мрънка, че му е скъпо, но когато сложиш цена за живота си...става страшно!
Така, че..." скъпи" управляващи,министри и работодатели дойде време да започне наддаване за специалисти в системата!


Няма нищо нередно в това търсенето да определя цената ( това са ваши думи)!
Няма нищо нередно на лекар за дежурство в Ковид отделение да се плащат 500лв, на медицинска сестра 400, на студент по медицина 300, на санитар 200 лева...на всичкото отгоре е възможно! Щом е в реда на нормалното да има лекари и директори на болници със заплати между 60 - 100 000 лева, значи пари има и те просто трябва да бъдат преразпределени правилно!


В противен случай запретвайте ръкави и бегом към първата линия и вие клетва сте давали г-н министър, дами и господа от Здравната комисия, директори на болници или....викайте неволята!


Кандидатура за работа:
Медицинска сестра с 25 годишен опит в Сърдечна реанимация и Ковид реанимация, с над 15 дипломи и квалификации, работа в екип, комуникативна, стриктно изпълняваща служебните си задължения, " конфликтна", когато не се спазват законите и КТ!
Минимални изисквания:


Основна заплата 2000 лв, на дежурство в Ковид реанимация 400лв, застраховка живот, допълнителна отпуска ( ако съм жива и здрава да я използвам след това)!
Приемам оферти!

 

Медицинската сестра Мая Илиева, Фейсбук
 
 Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 6| 4325 |07.07.2020 Проф. Ива Христова: От медицинска гледна точка, карантината ще е облекчение, но от икономическа - не . 3| 6387 |18.06.2020 Проф. Гайдарски: Премиерът се интересуваше от медицинската част на COVID-19, но изпусна икономическата и финансите . 4| 4524 |14.06.2020 Медицинска сестра от столична детска градина - с COVID-19 . 5| 9695 |05.06.2020 Сестра Мая Илиева: ”Скъпи” робовладелци, спокойните дни на вашето ежедневие свършиха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ