Реклама / Ads
34| 5658 |30.06.2013 НОВИНИ

Мая Манолова: 3 месеца са ни нужни за нов Избoрен кодекс

.
Източник: Булфото
ГЕРБ искат генерални поправки на собственото си творение, Изборният кодекс, който им осигури победата на парламентарните избори на 12 май.
 

Toва каза Мая Манолова, зам.-председател на 42-то народно събрание и депутат от БСП в интервю за радио К2. Тя припомни, че този документ беше писан повече от една година от комисия, доминирана от ГЕРБ и беше приет в рамките на следваща половин година със среднощни заседания.

Зам.-шефката на парламента разграничава протестиращите около Парламента около 200-300 души, съвсем различни лица,  от тези, които излизат вечерно време на протести в София. Те също се опитват да поставят ултиматуми, но нека да кажем, че ние бяхме избрани от около 1 милион български граждани, тези хора очакват спасителния план Орешарски да бъде приведен в действие, така че аз в условията на ултиматуми просто няма да работя, уточнява депутатката от Коалиция за България.

Тя съобщи, че срокът, който са си поставили за изработване на текстовете на Избирателния кодекс е три месечен, след което той ще влезе в пленарна зала.

Според Манолова, работата на Комисията по този закон е абсолютно прозрачна, в обсъжданията участват граждански организации и движения - всички, които желаят могат да присъстват в пленарната зала на парламента, така че да следят и ще следят всяко действие и участват реално в писането на кодекса и на важните текстове.

Залагам авторитета и името си, че абсолютно няма никаква имитация на взаимодействие, няма никаква режисура, няма сценарии и че наистина парламентът е отворен за всички граждански организации, потвърди зам.-председателят на Народното събрание.

Манолова съобщи, че за нея като водач на листа са гласували 23 000 души и тя е поела ангажимент пред тях действията на парламента да бъдат насочени основно към повишаването на доходите на хората, подкрепа от държавата за тези, които се нуждаят от нея, освобождаване на бизнеса от административните пречки и от държавния рекет.

А ето тука 200 души ме замерят с яйца и с предмети и не желаят да разговарят с мен очевидно не просто не ме харесват, а не ме понасят, но няма как аз да харесвам всички хора в държавата, всяка политическа партия има своя сегмент от избиратели, хора, които й дават своята подкрепа, нас са ни избрали, за да ако имаме възможност да влияем на управлението и на законодателната дейност да правим конкретни неща и ние точно това правим, каза още соцдепутатката.

Манолова смята, че ще преживее лошото отношение към нея от хората пред парламента и пак ще е готова да излезе пред тях, защото , в крайна сметка е отишла по собствено желание на избори, по собствено желание е в парламента, а човек трябва да е готов, както да понесе обичта на хората и овациите, когато направи нещо смислено и полезно, така и да отнесе яйцата, когато се е издънил или просто от тези, които не го харесват.

ГЕРБ не са в парламента още от изборите, те не участват в обсъждането на енергийните закони, не подкрепят отмяната на данък колиба, няма да участват в законите за младежката безработица, впрочем в предния парламент те ги отхвърлиха, сега имаха възможност да се поправят, защо нямат желание да участват в пенсионната реформа, която те въведоха, но сега могат да я поправят, каза още Манолова.

Според нея, този 1 милион души, които са гласували за ГЕРБ искат всичко това, искат възможност да се пенсионират две години по-рано тези, които нямат никакъв шанс да го направят, искат да се увеличат детските надбавки, искат да има мерки за младежката безработица, искат по-добра бизнес среда.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6211 |28.06.2013 Д. Бобева: Правителствата трябва да живеят с идеята за 2-3 месеца . 32| 5503 |27.06.2013 Мая Манолова: Не е геройство и поза да се изправиш срещу протестиращите . 44| 5937 |27.06.2013 Манолова: Засегнахме интереси в енергетиката, затова е протестът . 134| 6770 |25.06.2013 Манолова: Президентът се вживява като говорител на протестиращите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads