Реклама / Ads
4| 3059 |25.09.2022 НОВИНИ

Мая Манолова: Да не допускаме мнозинство на партиите, които са готови да ни въвлекат във война​

.
Преди избори дори и тези, които изнасяха оръжие изведнъж се превърнаха в гълъби на мира, но избирателите имат добра памет и ще ги разпознаят и накажат" – така започна разговорът на лидера на Изправи се България Мая Манолова в студиото на Офанзива по Нова Нюз. „Ние от Изправи се България ще направим всичко възможно да не бъдем въвлечени във война" – допълни още тя.
 

Манолова беше категорична, че критичният залог на тези избори е да не допуснем партиите, които са готови да ни въвлекат във война да имат мнозинство в парламента.

По думите й войната вече има пагубно отражение върху икономическия и социалния живот на българите с високите цени на газа и горивата и ръста на инфлацията.

 

"Президентът представи своята последователна позиция срещу изнасянето на оръжие" подкрепи държавния глава Манолова, но определи като слугинаж на чужди посолства готовността на служебното правителство да подкрепи нови санкции на ЕС преди изобщо да са обявили какви биха били те.

 

Обедняването и страхът от предстоящата есен и зима става все по-осезаем. От първостепенна важност в момента Манолова определи разходите, които да подкрепят българските домакинства. По отношение на санкциите към Русия, лидерът на Изправи се България призова за активност служебното правителство –„Това, което правителството трябва да договори с „Газпром" е, количествата, които не сме получили, да ги получим през предстоящите зимни месеци. Ние и в момента получаваме руски газ. Но, през посредници, любезно осигурени ни от четворната коалиция, и с 30% по-скъпо. От прекратяването на директните доставките от „Газпром" спечелиха посредници, близки до четворната коалиция".

 

Манолова представи основните аспекти в програмата на формацията. Предвижда се повишаване на доходите, минимална работна заплата в размер на 1260 лв., колкото са необходими за издръжката на живот, както и преизчисление на пенсиите спрямо осигурителен доход от 2021 г. По думите й минималната пенсия трябва да бъде 10% над прага на бедност, който според служебното правителство е 504 лв., а според експерти от Изправи се България – 569 лв. Недопустимо по думите на Манолова е да се ползват данни за определяне прага на бедност от преди три години, както е в момента. 

 

Мая Манолова призова от ефира на Нова Нюз преди изборите на 2 октомври българските пенсионери да се запознаят с поредното фалшиво обещание за преизчисление на пенсиите от Четворната коалиция.

 

Като основни причини за високата инфлация Манолова определи скъпия ток, бензин, дизел, газ. От Изправи се България са категорично за въвеждане на регулиран пазар за продажбата на ток за вътрешно потребление.Въвеждане на необлагаем минимум в подкрепа на работещите бедни, както и данък богатство са сред останалите мерки на формацията.

 

„Промяната се оказа проект с изтекъл срок на годност" – така коментира Манолова изхода от предстоящите избори и изрази увереност, че хората ще заложат на бойци и борци, които са доказали, че се борят докрай в битките за нуждите на обикновените хора.

 

Платен материал

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3307 |24.09.2022 Мая Манолова: Изборът сега е между партиите, които искат мирни преговори или война до победен край . 3| 2934 |22.09.2022 Мая Манолова: За Изправи се България има една генерална червена линия и това е линията на бедност в България. Тя трябва да бъде заличена . 3| 2818 |22.09.2022 Мая Манолова: Изправи се България стоим категорично зад мира . 2| 2721 |21.09.2022 Мая Манолова: Изправи се България стоим категорично зад мира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads