Реклама / Ads
70| 6816 |16.10.2013 НОВИНИ

Мая Манолова:ГЕРБ са карикатура на опозиция

.
Не мисля, че ще има проблеми с кворума днес. Самият факт, че коментираме темата обаче, означава, че с действията си ГЕРБ девалвираха политическата система. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова.
 

Според нея депутатите от "Атака" ще бъдат в пленарна зала днес. "ГЕРБ превърнаха идването в парламента в някакво неимоверно усилие. Те се опитват да отклонят вниманието от сериозните теми в парламента с иронични подмятания към Сергей Станишев. Ясно е, че днес Станишев ще бъде в парламента. Той е един активен народен представител. Освен на БСП, той е лидер и на ПЕС и има доста ангажименти в чужбина.

А Бойко Борисов какъв е? Лидер на една опозиционна партия. Не знам какви толкова ангажименти има", посочи социалистката. "Вие идвате всяка сутрин в студиото, нали?", обърна се тя към водещите. "Хората не хвърлят боб, за да видят дали Виктор и Ани ще дойдат на работа. Всеки нормален човек, който има договор, ходи на работа", добави тя. Поведението на ГЕРБ е против всякакъв разум - да поискаш вот на недоверие и да не се явиш в зала", подчерта Манолова.

На въпрос за костинбродските бюлетини, Манолова, която бе вносител на сигнала в прокуратурата, след неколкократно повторен въпрос от страна на Ани Цолова в стила на интервюто с премиера Орешарски и въпроса "Кой предложи Пеевски?", заяви, че не се чувства употребена. "Отговорът ще го чуете от съда и прокуратурата", каза тя, като се обърна към водещите, че не са "сбъркали госта" по темата.

Зам.-председателят на парламента каза, че не е имала достатъчно информация и затова е оставила разследването на случая на компетентните органи. "Не трябва да оставяме повече печатари, като тези в Костинброд, да си печатат безконтролно бюлетини. Затова предлагаме да бъде въведено и машинно гласуване. Това ще стане поетапно. Процесът на печатане на бюлетини трябва да бъде контролиран от БНБ, за да не се окаже, че някой си съхранява бюлетини в задния двор. Освен това ще предложим бюлетината да има номер. Отрязъкът с номера ще се отстранява преди пускането в урната, за да не може да се проследи кой как е гласувал. Това ще намали контролираният вот", заяви още Мая Манолова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5205 |11.10.2013 Борисов към БСП: Бил съм ви много пъти, и като опозиция . 17| 5459 |03.10.2013 Опозиция и управляващи си мерят бонусите . 16| 5791 |03.09.2013 Жаблянов: Смисълът на опозицията е да е коректив на властта . 23| 5491 |01.09.2013 Л. Павлова: В НС имат нужда от твърда опозиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads