Реклама / Ads
60| 5388 |07.07.2014 НОВИНИ

Манолова: Станишев е за Стойнев, но няма да ми пречи в битката за лидер

.
БСП не е феодална партия, в която изборът на председател е предрешен. Напротив, здравословно за партията е да има истинско и честно състезание, в което да участват различни ярки фигури на левицата. Дължим на хората, които са ни подкрепяли, едно честно състезание с непредрешен избор”. Това коментира в "Здравей, България” зам.-председателят на НС Мая Манолова във връзка с влизането й в битката за лидерското място.
 

 

"Самият факт, че се включвам в това състезание означава, че ще го играя честно, до край и в интерес на БСП. Искам да видя партията обединение и силна, с изправен гръбнак, а не натикана в ъгъла. Нужен е лидер, който да може освен да води БСП, да печели битки. Ако получа доверието на членовете, ще направя точно това”, заяви Мая Манолова.

 

"Това, че Сергей Станишев е "за” Драгомир Стойнев, не означава, че е срещу мен. Той има право на своето мнение, трябва да чуем това и на останалите”, коментира още Манолова. 

 

По думите й АБВ, ДПС и ГЕРБ също имат свои фаворити за лидер на БСП, които работят активно в тази посока. Това показвало няколко неща – че БСП е важен фактор и че изборът не е предрешен.

 

"Драгомир Стойнев има своите качества, добре образован е и от него може да стане добър лидер. Но ние имаме нужда от лидер-биткаджия сега. Предстои ни битка с ГЕРБ, нямаме време да се учим, трябва да се мобилизираме”, на мнение е Манолова.

 

По отношение на това дали социалистическата партия служи на икономическа групировка и защо отбягва темата Василев-Пеевски, Манолова заяви, че всеки кандидат за лидер на БСП трябва да каже ясно дали има някакви зависимости.

 

"Затова казвам много ясно в това студио – нямам никакви икономически или други зависимости от когото и да било. Не познавам Цветан Василев и нямам представа какво е било неговото влияние върху БСП”, заяви Мая Манолова. 

 

"Имахме ясна задача – да спрем полицейщината, да прекратим със социалното замразяване и да освободим бизнеса от рекета. С тези задачи се справихме. Нашата грешка спрямо ДПС беше, че отношенията ни не бяха ясно разписани и публично обявени и у хората остана усещането за нещо скрито. БСП си направи изводите и поуките от поредната си грешка. Никога повече няма да има подобни партньорства и това е мнението на голяма част от ръководството на БСП”, коментира Мая Манолова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5966 |06.07.2014 Мерджанов: Станишев едва ли иска да е еврокомисар . 26| 5062 |06.07.2014 Манолов: Уговорено е кой ще заеме мястото на Станишев . 125| 6120 |05.07.2014 Станишев прави Бг Пасок; БСП-ари плачат . 93| 5284 |05.07.2014 Ха сега! Манолова: Ако получа номинация, ще я приема

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads