Реклама / Ads
42| 6381 |08.05.2021 АКТУАЛНО

Мая Манолова: Шпиц командите на ГЕРБ се опитват да блокират дейността на Комисията по ревизията

.
Мая Манолова
Това не е първият случай, в който шпиц командите на ГЕРБ се опитват да блокират дейността на Комисията по ревизията. Но се чу и видя – ако искаш бизнесът ти да просперираш, трябва да си плащаш. Наистина една картина, която ще бъде изяснена от надлежните компетентни органи. Това заяви съпредседателят на ”Изправи се! Мутри вън” Мая Манолова, която е председател на Комисията по ревизията на управлението за 10 години назад.
 

"От страх са сковани депутатите от ГЕРБ – истерията да се осуети и вчерашното заседание, и предишното", добави тя. На въпрос на кого вярва – на г-н Илчовски или на г-н Ангелов, Манолова не отговори директно, но обясни, че „в основните факти” те не си противоречат – ако искаш да си добре в бизнеса, трябва редовно да се чуваш с премиера, да присъстваш на рождени и имени дни с него. Чу се как местни феодали натискат бизнеса – това са неща, което хората си говорят, но извън институциите – плюсът на нашата комисия е, че стана високоговорител, каза още съпредседателят на "Изправи се! Мутри вън" пред bTV.


Попитана какви документи ще прати на българската прокуратура и на европейската, Манолова обясни, че било абсолютно потвърдимо и установимо за кухи обороти (твърдението, че фирма "Градус" излиза на Българска фондова борса по този начин) и какъв внос-износ е правен, включително случая с фурмите за ОАЕ, за който още като стана, тръгнаха слухове, че е правен под знака на Делян Пеевски, за да се търси благосклонност от Дубай да върне Васил Божков.


Докато вървеше заседанието, получавах постоянно сигнали – например за концесии на ловни стопанства. Фирма "Градус" е част от сделката, при която от общо 15 тона помощ от ОАЕ за България, само 3 тона са под формата на маски, ръкавици, калцуни и дезинфектант. Останалата част се състои от фурми. Срещу това България е дала на ОАЕ 32 тона храни – зеленчуци, месо и млечни продукти.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7768 |17.12.2020 Мая Манолова: Надявам се преди изборите да имаме осъден премиер . 21| 7221 |23.11.2020 Мая Манолова: Властта трябва да иска прошка от народа . 13| 10317 |30.06.2020 Манолова: Има таен план за удължаване на мандата на правителството . 9| 6928 |06.02.2019 Мая Манолова: ”Топлофикация София“ работи като секретна служба, конкурира ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads