Реклама / Ads
8| 4543 |10.09.2019 НОВИНИ

Мая Манолова: Не ме е страх от компромати, а от овчедушие

.
Мая Манолова Източник: БГНЕС
Не ме е страх от компромати, а от мълчание и овчедушие, заяви кандидатът за кмет на София Мая Манолова. Ще разчитам на подкрепата на всички, които искат да се промени моделът на управление на София. В момента управлението е задкулисно и решенията се взимат от един бизнес приятелски кръг, който стои зад кадър, каза още тя.
 

Проблемите нямат цвят и съм доказала, че мога да работя с всички граждани и политически централи, декларира още Мая Манолова. Тя добави, че ще се бори срещу всеки интерес, който е различен от този на столичани, посочи Манолова.


„Аз си представям София като един светъл и почтен град, светло и почтено управление, което означава пълна публичност и прозрачност за начина, по който се управлява градът, пълна информация за гражданите, за това как се взимат решенията, изцяло електронна община с едно гише, което всеки може да „носи в джоба си“ и възможност за всеки гражданин във всеки един момент да провери къде се намира неговата преписка, електронни търгове, онлайн излъчване на процедурите по обществени поръчки, с пълна прозрачност за заданията и кандидатите. Това не са пари на столичния кмет или Общински съвет, това са пари на данъкоплатците и трябва да има пълна прозрачност за начина, по който се харчат. Още – задължително участие на гражданите в управлението и електронни референдуми – всеки спорен казус да се решава от гражданите, които ще са достъпни за всеки“.


Манолова си представя София още чиста и зелена: „Това означава зелено мислене, чист въздух, достатъчно зелени площи, без презастрояване, достъп на всеки столичанин до Витоша. Общината ще си върна Витоша за гражданите – лифтове, които да са достъпни и като цена и като начин за достъп“.


По думите й Общината ще бъде отворена за гражданите: „Столицата е една от много малкото общини, може би единствената в България, която не е осигурила достъп на граждани до заседанията на Общинския съвет и с това нарушава закона“.


Друг приоритет на Манолова като кандидат за столичен градоначалник е София да е модерно планиран и устроен град. Тя даде заявка, че ще се обърне поглед към кварталите и ще застане срещу багерите в междублоковите пространства.


Четвъртият й приоритет е – София с грижа за гражданите, което включва социална политика, образование, детски градини.


Манолова изказа мнение, че нормално и честно спрямо останалите кандидати за София е Йорданка Фандъкова да не води кампанията от кметския си кабинет, а да е наравно с останалите. Тя отправи въпрос към Фандъкова: „Защо за най-скъпата услуга – чистотата на София, се провежда обществена поръчка една година преди да са изтекли договорите на сметопочистващите фирми и бих казала – не достатъчно публично и прозрачно. В летните месеци на тъмно се обяви обществена поръчка, която прибързано ще бъде финализирана. Става дума за 500 млн. лв.“.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6987 |08.09.2019 Красимир Янков: Не му е работа на Борисов да дава съвети за Манолова, страх го е . 0| 5225 |05.09.2019 Страхил Делийски: Политическият сезон пак започна с конфликт Радев-Борисов, роене на патриотите и нападки . 6| 6367 |05.09.2019 Вежди Рашидов за Фандъкова-Манолова: София не е салам, който всеки иска да го яде . 9| 6504 |04.09.2019 Даниел Смилов за Мая Манолова: От кметското място се прескача към премиерското

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads