Реклама / Ads
2| 4544 |08.06.2019 НОВИНИ

Мая Манолова: Във финансовото министерство се ослушват за надвзетите пари

.
Мая Манолова Източник: БГНЕС
Надвнесени субсидии за политическите партии е проблем, свързан със закона от 2001 година. От него става ясно, че волята на законодателя е била на базата на действително получените гласове за дадена партия да се дават по 11 лв. на глас. Това коментира българският омбудсман Мая Манолова.
 

Прокуратурата вече се е самосезирала. Само шефовете на парламентарните партии и специалистите във финансовото министерство не искат да вникнат в проблема, защото това ги устройва, възмути се тя пред bTV.

 

Моята позиция - партиите да се съгласят с волята на суверена - 2.5 млн. българи казаха, че партиите трябва да получават по 1 лв. държавна субсидия за глас. Защо трябва да се интересуваме дали тези пари ще стигат на партиите да си плащат разходите. Някой интересували се как живеят някои хора с парите, които получават, продължи с риториката Манолова.

 

По нейните думи несъстоятелно е решението на КЕВР отново да увеличава цените на тока, парното и топлата вода.

 

Големите отсъстващи от обсъждането за новите цени на тока и парното бяха енергийното министерство, депутати, представители на Столична община, бизнеса, шефовете на ТЕЦ и ЕРП-та. Извадихме цифри, от които е видно, че цената на природния газ на международните пазари е стигнала до своето дъно, а в същото време цената на парното у нас е стигнала своя таван. Няма как да не се разтревожим и за финансовото състояние на Столична топлофикация, защото само с увеличаване на цените няма как да бъде попълнена финансовата дупка в дружеството, което е в много тежко състояние, посочи Мая Манолова.

 

Помолена да коментира темата с бързите кредити, омбудстманът обясни, че от три години там има сериозни проблеми, като един от най-сериозните е свързан с необсужваните кредити. Тя обаче е категорична, че една част от фирмите за бързи кредити не спазват правилата, измислят си уловки, за да прибират от хората огромни суми.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4492 |22.05.2019 Манолова: Гласовете „Не подкрепям никого“ да не отиват за финансиране на партиите . 1| 3730 |21.05.2019 Сайтът на образователното министерство се срина заради матурите . 2| 3884 |13.05.2019 Външното министерство привиква посланика на Турция за обяснения . 4| 4884 |10.05.2019 Експерт: Министерството забива последния пирон в ковчега на българския туризъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads