Реклама / Ads
16| 16847 |28.01.2022 НОВИНИ

Мая Манолова: От 9 млн. парите на КЕВР станаха 90 млн. Управляващите на Ковачки ли помагат?

.
Мая Манолова
9 млн. бяха парите на КЕВР, сега отпускат 90 млн. По-малък състав, с повече пари. Може би трябва да платят загубени дела, свързани с Ковачки и топлофикация ”София”. Може би правят опит да плащат през КЕВР, за да не събират допълнителни пари от хората. Това е практика, която трябва да бъде пресечена. Това заяви Мая Манолова.
 

Тя коментира и критиките на ГЕРБ за енергийната криза: Хората, които създадоха проблем на общините, болниците, културните институции, социалните домове и църквите сега критикуват управляващите. ГЕРБ ги пратиха на енергийната борса в резултат на което токът бе повишен в пъти. Този проблем трябва да бъде решен. Да гасне уличното осветление в 21 век е тревожно, посочи тя пред bTV.

 

Сметките летят главоломно. Има мораториум. Но жалбите в нашето сдружение са много. Хората имат проблем да си платят сметките за ток и парно, за храна. Ако преди живееха месец на месец, сега живеят ден за ден. Властта не се занимава с тревогите на обикновените хора - с инфлацията, със сметките и повишаване на цените. Няма държава, която да не се заеме с компенсация на социалните институции и бизнеса. Не виждаме мерки за инфлация, посочи още тя.

 

Не е нормално първият законопроект да се занимава единствено със състава на КЕВР. Можеше да се определят енергийно бедните и те да бъдат подкрепени или да се подпомогне бизнесът. Може да има преференциална цена за домакинствата до определен праг. Друго, което може да се направи е от енергийния микс на АЕЦ „Козлодуй“ да се пренасочи евтиния ток към вътрешния пазар, вместо да се трупат свръхпечалби“, предложи Мая Манолова.

 

Манолова коментира и проблема с пенсиите. Явно има злоумишлено действие спрямо пенсионерите, чухме социалния зам.-министър да говори за "повишение" на пенсиите. Истината е, че над милион пенсионери бяха ощетени.


Кой мисли и за работещите бедни. Които на сто лева труд плащат 53 лева, посочи още тя.

 

Ние сме на ръба на кратер, от който ще изригне вулкан от социални проблеми. Има нужда от нов социален проект, който да защити хората. Водят се разговори в момента. В него ще се включат различни формации. Аз няма да съм лицето му. Търси се широко обединение. БСП не са двигател на тези процеси, разкри тя във връзка с новия политически проект.

 

Нов социален политически проект е нужен, защото партията на Нинова не защитава работещите, пенсионерите, социално слабите и уязвимите, каза още Манолова. Тя каза също, че организацията ще се включи в такъв проект, който вече се обсъжда.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4514 |27.01.2022 Станислав Тодоров е предложението на ПП за шеф на КЕВР . 3| 3091 |27.01.2022 Депутатите орязаха членовете на КЕВР . 11| 3541 |27.01.2022 Делян Добрев поиска по-дълъг срок за предлагане на състав на КЕВР. Били само двама, нямало състезание . 0| 3008 |27.01.2022 На второ четене в НС обсъждат промените в състава на КЕВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads