Реклама / Ads
2| 3766 |25.11.2019 НОВИНИ

Майкъл Блумбърг постила доларов килим към Белия дом

.
Майкъл Блумбърг Източник: БГНЕС
Милиардерът, бивш кмет на Ню Йорк и магнат на финансовата информация, е четвъртият над 70-годишен кандидат, предявил претенции към кандидатпрезидентската номинация на Демократическата партия за изборите през 2020 г.
 

Обявявайки вчера кандидатурата си, 77-годишният Майкъл Блумбърг се включва доста късно в борба за номинация, в която вече има 17 участници, трима от които са навършили 70, а Том Стайър е милиардер, съобщи Dir.bg.

 

Но Блумбърг разчита, че богатството (според сп. "Форбс" е девети по богатство в света) ще му помогне да настигне групата на фаворитите, включваща 78-годишния сенатор Бърни Сандърс и 70-годишната Елизабет Уорън, противници на милиардерите от Уолстрийт, които според него имат "екстремистки" идеи.

 

Кандидат-кандидатът Блумбърг стартира кампания с телевизионни клипове на рекордната стойност от 31 милиона долара. Тя вече беше оценена като антидемократична от Бърни Сандърс и Елизабет Уорън, които го обвиниха, че искал да "купи" президентските избори.

 

Майкъл Блумбърг отдавна мечтае да се изправи срещу другия нюйоркски милиардер Доналд Тръмп, с когото се срещаше и на когото правеше комплименти, докато бе кмет на Ню Йорк, но веднага се отрече от него, след като тръгна по свой път в политиката. "Той е екзистенциална заплаха за нашата страна и нашите ценности", подчерта Блумбърг, обявявайки официално кандидатурата си по телевизията.

 

Бизнесменът отдавна е скъсал с всякакви етикети: консерватор от икономическа гледна точка, но благосклонен към абортите, правата на хомосексуалистите и борещ се срещу разпространението на огнестрелните оръжия. Ще може ли да убеди традиционните избиратели на Демократическата партия?

 

Набляга на качествата си като администратор, който за три мандата като кмет допринесе за възстановяване на динамиката Ню Йорк след атентатите от 11 септември 2001 г.

 

Опитва се да играе и на пистата на природозащитниците: избран е за специален пратеник на ООН от 2014 г., финансира проектите на редица американски щати, области и градове да намалят въглеродните си емисии.

 

Както други милиардери, разведеният мъж с две деца и двама внуци е обещал да преразпредели половината от богатството си.

 

Все още мнозина гледат на него като на милиардер, чийто ходове са в противоречие с основната линия на демократите, които настояват да бъдат обложени с по-високи данъци богатите, да се коригират крещящите неравенства, да бъдат мобилизирани чернокожите избиратели, които не подкрепиха Хилари Клинтън.

 

Също като Тръмп не се слави със скромност. През 2017 г. заяви, че вече има място в рая, защото е "спасил милиони животи" благодарение на борбата си срещу тютюнопушенето.

 

"Когато отида на небето, не съм сигурен, че ще трябва да ме разпитват. Вярвам, че ще вляза направо", бе споделил пред Си Би Ес.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3436 |11.10.2018 Ураганът ”Майкъл” взе жертва във Флорида . 0| 3472 |18.09.2018 Майкъл Блумбърг пак гледа към Белия дом . 0| 4603 |27.06.2018 Почина бащата на Майкъл Джексън-Джо . 2| 4272 |11.11.2017 Ердоган щял да плати 15 млн. долара на Майкъл Флин да отвлече Гюлен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads