Реклама / Ads
2| 4687 |11.11.2020 НОВИНИ

Майките от ”Системана ни убива”: Нямаме нищо общо с Ралица Енева

.
Ралица Енева
ДЕКЛАРАЦИЯ! Ние майките на деца и лица с увреждания от ИК на НГИ ”Системата ни убива” сме длъжни да реагираме на разпространената от някой жълти и електронни медии, зле скалъпена лъжа! Декларираме, че нямаме нищо общо с цитираната госпожа Ралица Енева (на снимката под декларацията), която на гърба на съдбата на собственото си дете е развила чудовищна кариера в областта на благотворителността с набиране и харчене на средства.
 

(А само тя ли е?) Истината винаги излиза на яве, но истината е, че в инициативния комитет и в учредителното събрание на нашата гражданска инициатива, не присъства името на Ралица Енева. Не присъства и в списъците на подкрепящите ни над 1500 човека, внесен в Народното събрание. Твърденията ни могат да се проверат. Доказуемо е.

 

Другото сигурно нещо е, че тя е част от всички тези майки, които след участието си в протестите през 2018г, с тениски на Системата ни убива, и няколкото селфита, които са си направили, решиха, че е "редно" да осребрат разходките си по площада. Направиха си набирателни сметки, организираха си базарчета, участваха в набиратени акции, абонираха се за Българската Коледа, манипулираха обществеността, използвайки децата си, за да будят съчувствие, а част от тях решиха, че може и в политиката да участват, като влезнаха в избирателните списъци за общински съветници (толкова и успяха де). Всъщност борбата им приключи там някъде, ако изобщо някога са се борили за нещо повече от лични облаги. Тази активност за нас е чужда. Ние години се борим за законодателство, което да е за всички. Никога не сме търсили личната изгода. Никога не сме имали даритски сметки.


Напротив, винаги сме се противопоставяли на егоистичното спасяване по единично. Изразявали сме мнението си многократно и хората, които ни подкрепят и са плътно до нас, знаят че нямаме нищо общо с порочната и деградираща схема в която много се включиха. Няма да допуснем да ни пришиват към всичко това. Обществото сега се шокира от показаното, а ние отдавна сме шокирани от наглостта и безочието на някои хора.

 

Наглостта дори стигна до там да се подменя и истината за събитията около протестите и оставката на Валери Симеонов. Поставени лица/майки бяха вкарани в студиата на телевизиите, когато ние давахме брифинг на паветата, там където извоювахме оставката на Валери Симеонов. Нас ни духаше отново вятъра, а отказалите се от протеста, седяха гримирани в студиото, където обясняваха, че оставката нищо не значела, и че се бил изместил фокуса на протестите. Изместил им се е фокуса явно от благотворителността, която така добре ги храни.

 

Сега вече всички видяха каква е истината, а лъжите и манипулациите по наш адрес ще продължат, защото сме неудобни и правим това което трябва, за ужас на всички с нечисти намерения.


ИК на НГИ"Системата ни убива"
Вера Иванова
Кристина Николаева
Нели Димитрова
Димитрина Русева
Ирена Юручка
Илиана Маринова




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4299 |10.11.2020 ”Системата ни убива”: Институциите работят в пълно единомислие народът да бъде унищожен . 6| 4544 |08.11.2020 123 ден на протести: Майките от ”Системиата ни убива” остават непреклонни . 24| 5557 |02.11.2020 117-ти ден на протести: Майките от ”Системата ни убива” остават непреклонни /видео на живо/ . 5| 4724 |26.10.2020 Майките от ”Системата ни убива” зоват Сачева да излезе и да повтори лъжите си пред тях

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads