Реклама / Ads
8| 5002 |20.11.2019 НОВИНИ

Майките скочиха срещу избора на Валери Симеонов за заместник-председател на парламента

.
Национална гражданска инициатива ”Системата ни убива ВСИЧКИ” и сдружение „Общност Мостове“ изпратиха отворено писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева и депутатите от всички парламентарни групи по повод избирането на лидера на НФСБ Валери Симеонов за заместник-председател на Народното събрание.
 

В него гражданите настояват този избор да бъде отменен и на Симеонов да се отнеме възможността по какъвто и да е начин да участва в управлението на България.

 

Майките на деца с увреждания припомнят, че той напусна вицепремиерския пост след 26-дневни протести, заради груби думи към тях.

 

Ето и цялото писмо:

 

"Госпожо председател на 44-тото Народно събрание,

Дами и господа, народни представители!

 

Година след като Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер, след 26 дни интензивни протести срещу неморалното му държание към хората с увреждания и техните близки, той беше избран за заместник-председател на Народното събрание! Оставаме с впечатлението, че моралът в 44-то Народно събрание отсъства!

Второто ни искане от протеста ни миналата година не е той да се върне в Народното събрание, а да му се отнеме правото да участва в управлението под каквато и да е форма, защото поведението му е обида за държавността! Днес той не просто е депутат, а е избран за заместник-председател на Народното събрание!

 

Най-безпрецедентния избор на човека, демонстрирал презрение и неуважение към българските граждани.

Какво искате да ни кажете на нас българските граждани, днес с този избор? Най-достойният за този висок пост ли е мъжът, който влачи възрастна жена на границата, строи и се гордее с безсмислени огради, мери шум с шумомери, нарича майките на деца с увреждания „Кресливи жени на УЖ болни деца“, свален от вицепремиерски пост след 26 дневни протести?!

 

Ще ви припомним част от декларацията ни миналата година:

„Неговият речник като политик, заемащ този пост принизява проблемите на обществото. Ако това недопустимо поведение и отношение бъде преглътнато, то ще означава неговото узаконяване и приемане.

Крайно време е да се сложи край на този овластен цинизъм и омраза от лица, заемащи висши ръководни постове, който безнаказано накърнява достойнството на българските граждани!“

 

Какво промени ситуацията днес?

Какъв знак давате на българското общество днес?

Че гласът му е без значение, че може да бъде мачкано, унижавано, влачено, обиждано и излагано пред света?!??

 

Зад този избор застанахте всички вие, с присъствието си и с отсъствието си!

 

Срам ни е от вас!

НАСТОЯВАМЕ:

1. Този избор да бъде отменен!

2. Да се отнеме възможността на г-н Симеонов да участва по какъвто и да било начин в управлението на Р България!

 

Сдружение „Общност Мостове“

НГИ „Системата ни убива ВСИЧКИ“

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4478 |19.11.2019 Съдия за избора на Гешев: Радев може да поиска тълкуване от Конституционния съд . 19| 7293 |18.11.2019 Пореден протест в София срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор /обновена/ . 2| 4327 |18.11.2019 Продължават протестите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор . 4| 5125 |15.11.2019 Иво Христов: Конституцията не дава марж, в рамките на който президентът да маневрира при избора на Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads